Millet Bursa: Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağı ile dağ fare doğurdu

Millet Bursa: Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağı ile dağ fare doğurdu

Millet Bursa: Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağı ile dağ fare doğurdu

TBMM’ye sunulan Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağının eksik olduğunu belirten Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, öğretmenliğin ihtisas mesleği olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) - Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan Öğretmenlik Mesleği Kanun Tasarısını eleştirerek aylık ve özlük haklarının ‘ihtisas mesleği’ kriteri doğrultusunda düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanlığı’na sunulan Öğretmenlik Mesleği Kanun Taslağında öğretmenlik mesleğinin statüsünü doğrudan ilgilendiren mali haklar konusunu düzenleyen hiçbir maddenin yer almadığını kaydeden Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, “Tabiri caizse dağ, fare doğurmuştur. Mevzuatta var olan öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, ödül ve cezalarını, kariyer basamaklarında ilerlemelerini tekraren düzenleyen maddelere bir ilave yapılmış. Yani önceki mevzuatta yer almayan tek konu; Milli Eğitim Akademisinin kurulmasını düzenleyen hükümlere yer verilmiş olduğudur. Kamuda istihdam edilen personelin aylık ve özlük haklarını düzenlenirken; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştiren öğretmenler TSK, YÖK Personeli, hakimler ve savcılar gibi değerlendirilmelidir. Tıpkı bu üç meslek grubunda olduğu gibi mesleğin statüsünü doğrudan etkileyen mali hakları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun dışına çıkarılmalı ve ayrıcalıklı bir düzenlemeye gidilmelidir.” diye konuştu.
 
‘MESLEĞİN İTİBARI YÜKSELTİLMELİ’

Öğretmenliğin tam bir profesyonel meslek olduğunun da altını çizen Akyıldız, “Profesyonellik gerektiren öğretmenlik mesleğine diğer kamu görevlilerinde (hakimler, savcılar vb.) olduğu gibi ihtisas gerektirmeyen memurlardan ayrı olarak mesleğin statüsünü olumlu etkileyecek mali hakların da taslakta düzenlenmesine yer verilmesi gerekir. Bu yapılmadığına göre, kanun taslağı yukarıda da belirtildiği gibi Milli Eğitim Akademisinin kurulması için hazırlanmış olduğu anlaşılmaktadır. Millet Partisi olarak, yukarıda belirtilen üç meslek grubu için çıkarılan kanunlar dikkate alınarak Öğretmenlik Mesleği Kanununda eksik olan mali haklar konusu Meclis görüşmeleri sürecinde dikkate alınarak bir fırsatın değerlendirilmesini ve öğretmenlik mesleğinin itibarının yükseltilmesi bağlamında bu eksikliğin giderilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Çılgın Sayısal ekstra 10 milyon TL kazandırdı!

İstanbul Bakırköy'de özel bireylere kahve keyfi

Gürer” Patates üreticisini cebi boş kaldı”

Ünlü isimler 'İz Bırakanlar' zirvesinde buluştu

ATA Parti'den sert açıklama

Antalya Muratpaşa'da ‘Sevgi İzi’ güvencesi

Düzce'de Tıp Merkezi’nde doktor skandalı!

TEKNOFEST 2024'te Selçuklu rüzgârı

AB'nin tescillediği 'Söke Pamuğu'nun başarına özel kutlama

Kocaeli Kitap Fuarı entelektüel isimleri ağırladı

Ekmekler neden bozuldu?.. Osmangazi’de konuşuldu

LÖSEV'den Büyük Anıtkabir buluşması

İzmirli minik ellerden Filistinli çocuklara destek

Bakan Yerlikaya 'yaya geçitleri'ne dikkati çekti... 2,9 milyon araç denetlendi

'Açıkhava'da final Ziynet Sali'den

Yunus Nadi Ödülleri 78 yıl sonra ilk defa Muğla'da

İstanbul Bakırköy'de Başkan Ovalıoğlu'na 'Özel' övgü

Kocaeli'de Güler’den yeni nesil ders çalışma stratejileri

Hindistan’da hedef 100 milyon dolar

Yurtta bugün Pazar havası nasıl?

Çayırova, OGM Ormanspor’u mağlup etti