Milli Eğitim okullarda 'psikoeğitim'e başlıyor

Milli Eğitim okullarda

Milli Eğitim okullarda 'psikoeğitim'e başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların açılmasıyla öğrenci, öğretmen ve velilere "deprem psikoeğitim programları" başlatacak.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nca Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı illerde yürütülen psikososyal desteklerin yanı sıra bu bölgeden nakledilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikolojik ilk yardım uygulanacak.

Okulların açılacağı 20 Şubat itibarıyla depremden doğrudan etkilenmeyen 71 ildeki tüm öğrencilere yönelik Deprem Psikoeğitim Programları yürütülecek.

MEB Psikososyal Koordinasyon Birimi tarafından depremden etkilenen ve doğrudan etkilenmeyen illere yönelik MEB Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı hazırlanmıştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, MEB'in kurduğu psikososyal destek merkezlerinde rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından çocuklara destek sağlanırken, bu süreçte yeni destek uygulamaları başlatılacak.

Destek programlarına göre, depremden doğrudan etkilenmeyen illerde de psikososyal destek ekiplerince, deprem bölgesi illerinden nakledilerek yurt, pansiyon, otel gibi yerlere yerleştirilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikolojik ilk yardım uygulanacak.

PSİKOLOJİK İLK YARDIMIN AŞAMALARI

Birinci aşamada psikolojik ilk yardım, deprem bölgesi illerinden nakledilerek yurt, pansiyon, otel gibi yerlere yerleştirilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikososyal destek ekiplerince uygulanacak.

İkinci aşamada, "Deprem-Öğretmen Oturumu" 20 Şubat'ta öğretmenlere; "Deprem-Veli Oturumu" 21-22 Şubat'ta rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından velilere uygulanacak. Üçüncü aşamada Deprem Sonrası Psikoeğitim Programı tüm kademelerdeki öğrencilere uygulanacak. Öğrenci oturumları 23 Şubat'ta başlatılacak.

Dördüncü ve beşinci aşamalarda ise okullarda rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından yas ve kayıplar konusunda aileler ve öğretmenler için bilgilendirme oturumları uygulanacak.

Altıncı aşamada da aile ve öğretmen oturumları sonrasında afetten etkilenme düzeyi yüksek öğrencilere "Yas Psikoeğitim Programı" rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından uygulanacak.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

1. Manisa Otoshow Otomobil Fuarı Açıldı

Festivalin en renkli ismine ziyaret

Derya Bedavacı, bu akşam Bursalılarla buluşacak

Selahattin Yusuf: ‘’Kasabalı bir toplumuz, kasabada sıkışıp kaldık’’

Sezaryen mi, normal doğum mu? Uzmanlar farklı bakış açılarıyla değerlendirdi

Nilüfer'de can dostlar yeni yuvalarına kavuşuyor

Başkan Zeyrek: "Sporun daha çok yaygınlaştırılması önemli"

Düzce’de ışık ihlali kazaya neden oldu 

Dünya Turizm Günü’nde Zambak Yolu tanıtıldı

Bursa'da zeytinlik alanda korkutan yangın!

Başkan Özel: Hasta nakil ambulansı için biriken parayı açıkladı

Manisa'da zabıtadanhayat kurtaran müdahale

Bursa’da yuvalandırma şenliği başladı!

Kitapların büyülü dünyası çocukların gelişimine katkı sağlıyor

Başkan Hürriyet, din görevlileriyle Gülümse Kafe’de bir araya geldi

İngiltere’nin sömürgecilik tarihi son mu buluyor?

HAK-İŞ Başkanı Adıbelli: "Büyükşehirde muhattap bulamıyoruz"

Bilgehanelerin “Bir Meslek Hafızlıkla Taçlanırsa” söyleşisine Op. Dr. Salih Selman katıldı

Ankara Büyükşehirden yeni bir gençlik merkezi daha

Başkan Yıldız’dan personele promosyon müjdesi

Bursa'da genç annenin can verdiği kaza saniye saniye kamerada