Milli Eğitim okullarda 'psikoeğitim'e başlıyor

Milli Eğitim okullarda

Milli Eğitim okullarda 'psikoeğitim'e başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların açılmasıyla öğrenci, öğretmen ve velilere "deprem psikoeğitim programları" başlatacak.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nca Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı illerde yürütülen psikososyal desteklerin yanı sıra bu bölgeden nakledilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikolojik ilk yardım uygulanacak.

Okulların açılacağı 20 Şubat itibarıyla depremden doğrudan etkilenmeyen 71 ildeki tüm öğrencilere yönelik Deprem Psikoeğitim Programları yürütülecek.

MEB Psikososyal Koordinasyon Birimi tarafından depremden etkilenen ve doğrudan etkilenmeyen illere yönelik MEB Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı hazırlanmıştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, MEB'in kurduğu psikososyal destek merkezlerinde rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından çocuklara destek sağlanırken, bu süreçte yeni destek uygulamaları başlatılacak.

Destek programlarına göre, depremden doğrudan etkilenmeyen illerde de psikososyal destek ekiplerince, deprem bölgesi illerinden nakledilerek yurt, pansiyon, otel gibi yerlere yerleştirilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikolojik ilk yardım uygulanacak.

PSİKOLOJİK İLK YARDIMIN AŞAMALARI

Birinci aşamada psikolojik ilk yardım, deprem bölgesi illerinden nakledilerek yurt, pansiyon, otel gibi yerlere yerleştirilen öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bireylere psikososyal destek ekiplerince uygulanacak.

İkinci aşamada, "Deprem-Öğretmen Oturumu" 20 Şubat'ta öğretmenlere; "Deprem-Veli Oturumu" 21-22 Şubat'ta rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından velilere uygulanacak. Üçüncü aşamada Deprem Sonrası Psikoeğitim Programı tüm kademelerdeki öğrencilere uygulanacak. Öğrenci oturumları 23 Şubat'ta başlatılacak.

Dördüncü ve beşinci aşamalarda ise okullarda rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından yas ve kayıplar konusunda aileler ve öğretmenler için bilgilendirme oturumları uygulanacak.

Altıncı aşamada da aile ve öğretmen oturumları sonrasında afetten etkilenme düzeyi yüksek öğrencilere "Yas Psikoeğitim Programı" rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından uygulanacak.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Çorlu'da silahlı saldırıda hayatını kaybetti! Teknik Direktör Ersin Aka öldürüldü

Sakarya SASKİ'den 'sarı' teyakkuz

Başkan Güzel’den Yerel Basın ile iş birliği sözü

112 milyon TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Bursa Mustafakemalpaşa'da çocuklara yeni park

KENTSEL DÖNÜŞÜM TOKİ MARİFETİYLE YAPILACAK…

İkonik Kal-e Dijital Maskot Yarışması Sonuçlandı

Malatya Büyükşehir'den 24 Kasım programı

MUTTAŞ'tan Başkan Aras'a ziyaret

Çetin Ay “Adalet Diz Çökerse, Devlet Yıkılır!”

YUNUSEMRE PERSONELİNE GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

İBB, VEKTÖRLERLE MÜCADELEDE ORTAK AKIL OLUŞTURUYOR

İBB’DEN YENİDOĞAN DESTEK PAKETİ

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 22 KASIM

İBB ‘KADINA ŞİDDETE HAYIR’ DİYECEK

İMAMOĞLU, BERLİN’DEN SESLENDİ

BODRUM’DA 2025 YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TOPLANTISI

Başkan Özel muhtarlarla bir araya geldi

Bursa'da ‘Yeşil Sanayi-Yeşil OSB’ zirvesi

Muğla'da kadına yönelik şiddete karşı mücadele çalıştayı düzenlendi

KEMİAD 19. Genel Kurulu gerçekleştirildi