Motosiklet güvenliğinde kornanın hayati rolü

Motosiklet güvenliğinde kornanın hayati rolü

Motosiklet güvenliğinde kornanın hayati rolü

Artan motosiklet kullanımıyla birlikte yol güvenliğine de dikkat çeken sektör temsilcilerinden Seger Ticari Genel Müdürü Mine Tuna, özellikle motosiklet korna sesinin hayati bir uyarı niteliğinde olduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye genelinde motosiklet kullanımı önemli bir artış gösteriyor. 2023 yılı verilerine göre, motosiklet satışları yüzde 30 oranında büyüme kaydetmiş olup Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve sektör raporlarına göre toplamda yaklaşık 450 bin motosiklet satışı gerçekleştiği biliniyor.

Son yıllarda Türkiye genelinde motosiklet kullanımında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde, trafik sıkışıklığından kaçınmak isteyen sürücüler motosiklet kullanarak daha hızlı ve ekonomik bir ulaşım yöntemi tercih ediyor.

Seger Ticari Genel Müdürü Mine Tuna, Türkiye genelinde motosiklet kullanımının artmasının şehir içi ulaşım sorunlarını hafifletme potansiyeline sahip olduğunu belirtirken bu artışın beraberinde getirdiği güvenlik risklerine de dikkat çekti.

Motosiklet korna sesinin, sürücülerin trafikte kendilerini ifade etmeleri ve kazaların önlenmesi açısından kritik bir rol oynadığını ifade eden Tuna, “Motosikletler, diğer araçlara kıyasla daha küçük ve trafikte fark edilmesi zor olduğundan, sürücüler korna sesini kullanarak çevrelerindeki araçları ve yayaları uyarmak zorundadır. Özellikle büyükşehirlerde, sıkışık trafikte motosikletler hızlı hareket ederken, korna sesinin etkili bir şekilde kullanılması hayati önem taşır.” dedi. Bu durumun özellikle e-ticaretin yaygınlaşmasıyla motosikletli kuryeler için daha da önem kazandığını belirten Tuna, “Motosiklet korna sesi, sadece diğer sürücülere değil, yayalara da güvenli bir sürüş sağlamak açısından önemli bir uyarı aracı olarak işlev görür. Yaya geçitlerinde ya da keskin virajlarda, motosiklet sürücüleri korna ile yayaları tehlikelere karşı uyarabilir ve kazaların önlenmesine katkıda bulunabilir" açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Keşanspor, deplasmanda Gebzespor’a 3-1 mağlup oldu

Bakan Tunç: Hain örgütün üyeleri adalet önünde hesap verecektir

Gökhan Zeybek Çok Yakında UBA’da Hüseyin Bekar’ın Konuğu Olacak!

MSB duyurdu: Fırat Kalkanı bölgesinde 2 terörist etkisiz!

Kocaeli Köseköy Meydanında ilerleme yüzde 80

TOFAŞ - B. Löwen Braunschweıg maçı bı̇letlerı̇ satışta

Bakan Fidan: Rehavete kapılmamalıyız

Ayvalık'ta 19. Zeytin Hasat ve Turizm Festivali heyecanı

Sakarya Büyükşehir ilkokul öğrencileri ile can dostlarla buluştu

Kocaeli'de unutulmaz gençlik şöleni

İzmir'de Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ölçme ve Değerlendirme Semineri gerçekleşti

HÜDA PAR Milletvekiline Dara'da elektrik şoku

Nefes Al İzmit Çocuk Yogası etkinliğinde miniklerin özgüven gelişimi desteklendi 

Keçiören'de güvenlik personeline afet farkındalık ve yangın eğitimi

Yüksek enflasyon hedefleri zorlaştırdı... Kruvaziyer turizmi teşvik bekliyor

Diksiyon eğitimi başlıyor

Kadıköy’ün 5 yıllık stratejik planı hazır

Kırıkkale Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Suçla Mücadelede Büyük Başarı: 143 Şüpheliye Yasal İşlem, 7 Kişi Tutuklandı

Başkan Uysal, ‘İşbirliğimizi yeni projelerle geliştirmek istiyoruz’

Veteriner harcamaları tarımsal girdide başı çekti

Başkan Ovalıoğlu, yenilenen Leyla Gencer’deki ilk oyunu izledi