Müzeler Haftasında Yerel Kültür Müzesine yoğun ilgi

Müzeler Haftasında Yerel Kültür Müzesine yoğun ilgi

Müzeler Haftasında Yerel Kültür Müzesine yoğun ilgi

Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Müzeler Haftasında geleneksel el sanatları ve ilimizin yerel kültürünü yansıtan çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli’de yaşayan Manav Türklerinin zengin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için Kocaeli Yerel Kültür Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen Kocaeli Yerel Kültür Müzesi, Müzeler Haftası’nda bir dolu etkinliğe ev sahipliği yaptı. Müzenin en ilgi çeken etkinliklerinden biri kilim atölyesi, topaç atölyesi ve masal atölyesi oldu. Geleneksel ‘kirkit kilim’ tekniklerinin öğretileceği kilim atölyesiyle temel bilgiler verilirken, topaç atölyesiyle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar canlandırılarak ziyaretçileri geçmişe götürdü. Masal atölyesinde ise Kocaeli’nin yerel masallarından anlatılarak masalda geçen yerel kültüre ait ögeler tanıtıldı.

OKULLARIN YOĞUN İLGİSİ

Müzenin etkinliklerine ilköğretim okullarından yoğun ilgi gösterilirken Yarımca Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencilerine kilim atölyesi düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Emel Ergül, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Dr. Erdal Küçükyalçın, Tıp Fakültesi öğrencileriyle tarih ve yerel kültür ritüelleri söyleşisi, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Dr. Öğretim Üyesi Nihan Akdemir ise bölüm öğrencileriyle Kocaeli Mutfağı söyleşisi gerçekleştirildi.

 

KOCAELİ DEĞERLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ

Müzeler haftasına özel olarak Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Kulübünün projesi olan Kocaeli Değerleri Fotoğraf Sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, Kandıra ve Kocaeli’nin eşsiz kilim geleneği ve bu geleneğin günümüzdeki durumu hakkında bilgi veren fotoğraflar yer alıyor.

YEREL KÜLTÜR MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

İlimizde unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarıldığı müzede; Kocaeli yerel kültürüne ait olan zenginlikler belgelenecek, korunacak ve gelecek kuşaklara aktarılacak. Manavların Kocaeli’ye yerleşimi, ketenin yolculuğu, motiflerin dili ve çok amaçlı salon olarak 4 ayrı bölümden oluşan Yerel Kültür Müzesi hakkında detaylı bilgi almak için 0262 331 2373 numaralı telefon aranabilir. Kocaeli Yerel Kültür Müzesi pazartesi hariç haftanın 6 günü 09.00-17.30 saatleri arasında Portakal Hafız Konağı’nda ziyaretçilerini bekliyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Tunceli ve Ovacık belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı

Özellikle gençler maskeli depresyona karşı iyi gözlemlenmeli!

İletişim'den 'Analogdan Dijitale Fotoğrafın Yolculuğu'

Prof. Dr. Özdağ: Aynı desteği İmamoğlu'na da vereceğiz

Manisa'da toprak sağlığına uluslararası proje

İstanbul Şile'deki kayıp balıkçıdan 8 gün sonra acı haber

Edirne Keşan'ın 2025 bütçesi belli oldu

Bilecik Pazaryeri'ndeki sürücüler dikkat! Yasak 23 Kasım'da başlıyor

Hatay'dan Konya'ya 'Fahri Doktora'

Çorlu'da silahlı saldırıda hayatını kaybetti! Teknik Direktör Ersin Aka öldürüldü

Sakarya SASKİ'den 'sarı' teyakkuz

Başkan Güzel’den Yerel Basın ile iş birliği sözü

112 milyon TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Bursa Mustafakemalpaşa'da çocuklara yeni park

KENTSEL DÖNÜŞÜM TOKİ MARİFETİYLE YAPILACAK…

İkonik Kal-e Dijital Maskot Yarışması Sonuçlandı

Malatya Büyükşehir'den 24 Kasım programı

MUTTAŞ'tan Başkan Aras'a ziyaret

Çetin Ay “Adalet Diz Çökerse, Devlet Yıkılır!”

YUNUSEMRE PERSONELİNE GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

İBB, VEKTÖRLERLE MÜCADELEDE ORTAK AKIL OLUŞTURUYOR