Nilüfer’in tarihi ve kültürel dokusu ortaya çıkıyor

Nilüfer’in tarihi ve kültürel dokusu ortaya çıkıyor

Nilüfer’in tarihi ve kültürel dokusu ortaya çıkıyor

Gölyazı’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor.  Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Kentimizin tarihi zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması bölgeyi turizm açısından da çok değerli kılıyor” dedi.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın önde gelen turizm destinasyonlarından Gölyazı’da, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğini ortaya çıkarmak için başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle, Bursa Uludağ Üniversitesi adına Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Derya Şahin’in başkanlığında ve Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle yürütülen çalışmalarla antik yapılar gün ışığına çıkarılıyor. Helenistik dönemde inşa edilen ve Roma döneminde revizyon geçiren, zaman içinde depremler ve insan saldırılarıyla hasar gören Zambak Tepe’deki 5.600 kişilik antik tiyatro, orijinal mimarisine uygun olarak yeniden şekilleniyor. Ayrıca Sıbyan Mektebi ve Kız Ada’da da tarihi dokunun ortaya çıkarılması için çalışmalar sürdürülüyor. Helenistik dönemden geç antik döneme kadar izler taşıyan Nekropol Alanı ise cumartesi ve pazar günleri ziyarete açık.

Bursa Uludağ Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Şahin’in başkanlığında bu yıl 22 Temmuz’da başlatılan kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kazılar hakkında bilgi aldı. Tarihi yapıların bulunduğu bölgeye kattığı  değere sahip çıkan Başkan Şadi Özdemir, “Kentimizin tarihi zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılmasına yönelik çalışmaları destekliyoruz. Gölyazı, doğal güzellikleriyle de dünyanın en özel yerlerinden biri. Tarihi değerleriyle bu özelliği daha da artıyor” dedi.

Tarihi ve kültürel dokunun ortaya çıkarılmasıyla turizmde de önemli gelişmeler yaşanacağını belirten Başkan Şadi Özdemir, Akçalar, Fadıllı ve Ayvaköy’ü de kapsayan geniş bir turizm alanı oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Şadi Özdemir, “Bu çalışmalarla hem tarihi ve kültürel mirasımız ortaya çıkacak hem de bölgenin doğal güzellikleri korunacak. Amacımız, kalkınmanın sürdürülebilir olmasını sağlamak” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Derya Şahin ise uzun süredir Nekropol Alanı, tiyatro ve karaya 1 kilometre mesafedeki Kız Ada’da kazı çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Adada su seviyesinin kısmen çekilmesiyle Ekim ayından itibaren çalışabildiklerini ifade eden Şahin, Eylül ayı sonuna kadar tiyatro alanındaki çalışmalara aktif şekilde devam ettiklerini açıkladı. Kazıları tamamlamak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Şahin, çalışmaların tamamlanmasının ardından bu alanların ziyarete açılmasını amaçladıklarını söyledi. Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın önemli destekleri olduğunu belirten Şahin, Nilüfer Belediyesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür etti.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Anıl Can yeni şarkısıyla çok sevildi

Malatya’ya nefes aldıracak çalışmada sona gelindi

Balat metro istasyonunun kapalı olması öğrencileri ve velileri mağdur ediyor

Başkan Pekyatırmacı Buhara Sosyal Tesisi’ni ziyaret etti

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?

ASM çalışanları seslerini İstanbul'dan yükseltti

  BTÜ iş birliğinde doğal afet ve teknoloji sempozyumları gerçekleştirilecek

Vergi kaçakçıları Maliye kıskaçında!

“Ali Dağı 360 parkuru afetlerde çok önemli görev yapacak”

Karayakup’ta yangının yaraları sarılıyor

İstanbul Beylikdüzü'nde 'Beslenme Saati' ödül getirdi

Bursa Gastronomi Festivalinin Şampiyonu “Gastro İnegöl”

Bursa Gürsu'da 'Dijital Oyun Kampı' genç yetenekleri bekliyor

Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor

Büyükbaş azaldı, küçükbaş arttı

Sakarya Büyükşehir'den olası facialara çelik önlem

Başkan Aydın şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi

Makine sanayi sorunları ve çözüm önerileri MİB'de masaya yatırıldı

Bursa'da Osmangazi Çocuk dergisinin ikinci sayısı çıktı

Bursa’da balık fiyatları düşmüyor

Uzman Psikolog Kartum, mevsimsel depresyona karşı uyardı