Ordinaryüs Profesör İvet Bahar 21. Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi oldu

Ordinaryüs Profesör İvet Bahar 21. Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi oldu

Ordinaryüs Profesör İvet Bahar 21. Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi oldu

Vehbi Koç Vakfı’nın kurucusu Vehbi Koç'un yaşamı boyunca kendisine ilke edindiği değerleri yaşatmak; eğitim, kültür ve sağlık alanlarında ülkemizin yetiştirdiği veya ülkemizin gelişimine katkıda bulunan örnek insanları ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl takdim edilen "Vehbi Koç Ödülü" bu yılki sahibini buldu. Sağlık bilimlerinin en hızlı ilerleyen sahalarından biri olan hesaplamalı biyolojide dünyanın en önde gelen bilim insanlarından Ordinaryüs Profesör İvet Bahar, 21. Vehbi Koç Ödülü’ne layık görüldü.

İSTANBUL (İGFA)- Türkiye’nin ilk özel vakfı Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanında verdiği Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi, öncülük ettiği hesaplamalı moleküler ve sistem biyolojisi çalışmalarıyla, milyonlarca hayatı kurtaran farmakolojik ürünlerin geliştirilmesine zemin hazırlayan Ordinaryüs Profesör İvet Bahar oldu. Pandemi şartları nedeniyle ikinci kez dijital platformda gerçekleştirilen törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Son 20 yıldır küresel yoksulluk ilk kez artarken, ülkeler arasındaki uçurum daha da büyüdü. Pandeminin ekonomilerde bıraktığı hasar ve derinleşen sosyal adaletsizlikler, önümüzdeki yıllarda çözüm gerektiren önemli sorunların başında geliyor. İnsanların mutsuzluğu ve umutsuzluğu göz ardı edilerek barış dolu bir geleceğin inşası mümkün değil” dedi.

Ömer M. Koç, ödülün Ordinaryüs Profesör İvet Bahar’a verildiğini ilan ederken şunları söyledi: “Sorumluluk üstlendiğimiz her alanda, hem bizlerin hem de memleketimizin diğer kurumlarının daha güzel yarınlara ancak nitelikli insan kaynağıyla ilerleyebileceği aşikârdır. İşte bu nedenle, Seçici Kurulumuzun, 2022 yılında sağlık alanında takdim ettiğimiz Vehbi Koç Ödülü’nü layık gördükleri çok değerli isme ilişkin şu çarpıcı gerekçesini sizlerle bilhassa paylaşmak istedim. Biyoloji ve tıp biliminde çığır açan çalışmaları içinde değinilmesi gereken en önemli noktalardan biri, bu başarıyı ailesinden üniversiteye giden ilk kişi olarak elde etmesi; diğeri ise, temel çalışmalarının hemen hepsini bir bilim insanı olarak Türkiye’de tamamlamasıdır.”


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

1. Manisa Otoshow Otomobil Fuarı Açıldı

Festivalin en renkli ismine ziyaret

Derya Bedavacı, bu akşam Bursalılarla buluşacak

Selahattin Yusuf: ‘’Kasabalı bir toplumuz, kasabada sıkışıp kaldık’’

Sezaryen mi, normal doğum mu? Uzmanlar farklı bakış açılarıyla değerlendirdi

Nilüfer'de can dostlar yeni yuvalarına kavuşuyor

Başkan Zeyrek: "Sporun daha çok yaygınlaştırılması önemli"

Düzce’de ışık ihlali kazaya neden oldu 

Dünya Turizm Günü’nde Zambak Yolu tanıtıldı

Bursa'da zeytinlik alanda korkutan yangın!

Başkan Özel: Hasta nakil ambulansı için biriken parayı açıkladı

Manisa'da zabıtadanhayat kurtaran müdahale

Bursa’da yuvalandırma şenliği başladı!

Kitapların büyülü dünyası çocukların gelişimine katkı sağlıyor

Başkan Hürriyet, din görevlileriyle Gülümse Kafe’de bir araya geldi

İngiltere’nin sömürgecilik tarihi son mu buluyor?

HAK-İŞ Başkanı Adıbelli: "Büyükşehirde muhattap bulamıyoruz"

Bilgehanelerin “Bir Meslek Hafızlıkla Taçlanırsa” söyleşisine Op. Dr. Salih Selman katıldı

Ankara Büyükşehirden yeni bir gençlik merkezi daha

Başkan Yıldız’dan personele promosyon müjdesi

Bursa'da genç annenin can verdiği kaza saniye saniye kamerada