Ormandaki Kulübe’de ‘Ben Türkan Saylan’ izleyicilerle buluştu

Ormandaki Kulübe’de ‘Ben Türkan Saylan’ izleyicilerle buluştu

Ormandaki Kulübe’de ‘Ben Türkan Saylan’ izleyicilerle buluştu

Bursa'da Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Ormandaki Kulübe Sahnesi’nde, “Ben Türkan Saylan” oyunu sahnelendi. Eğitimci, bilim insanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatını anlatan oyun, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

BURSA (İGFA) -  Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun (NKT) yaz sezonu, açık havada, doğanın içinde devam ediyor.

Bu kapsamda Balat Atatürk Ormanı’ndaki Ormandaki Kulübe Sahnesi’nde Levent Üzümcü Tiyatrosu'nun ‘Ben Türkan Saylan’ oyunu sahnelendi.

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği ve Şenay Gürler’in Türkan Saylan’ı canlandırdığı oyun, izleyicileri duygusal bir yolculuğa çıkardı. Eğitimci, bilim insanı Türkan Saylan’ın hayatından kesitlerin yansıtıldığı oyunda Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar, Ayşe Yüksel, Yetkin Dikinciler ve Revna Sarıkoç dış ses olarak katkı sağladı.

Cüzzam hastalığının tedavi edilmesi için mücadele eden, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucularından ve hayatını bilime adayan Saylan’ın mücadelesinin anlatıldığı oyun, izleyicilerinden büyük alkış aldı. Oyun sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Özlem Akbaş Önsoy ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir, Şenay Gürler’i tebrik ederek, çiçek verdi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz