Osmangazi'de 7’den 70’e herkes çok mutlu

Osmangazi

Osmangazi'de 7’den 70’e herkes çok mutlu

Bursa'da Osmangazi Belediyesi her hafta bir mahallede düzenlediği ‘Mahallemizde Şenlik Var’ etkinlikleri ile 7’den 70’e tüm yurttaşlara eğlence dolu günler yaşatmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi tarafından 32 dağ ve ova köyünde düzenlenmek adına hayata geçirilen ‘Köyümüzde Şenlik Var’ etkinlikleri, dağ ve ova mahallelerinin ardından ‘Mahallemizde Şenlik Var’ adı ile merkezdeki mahallelere taşındı.

Hamzabey, Kocanaip, Yahşibey ve Muradiye mahallelerini kapsayacak şekilde Muradiye Parkı’nda gerçekleşen etkinliklere yurttaşların ilgisi büyük oldu. Müzik, dans, eğlence ve sanat dolu etkinlikler ile yaşlısından gencine, kadınından erkeğine kadar yüzlerce vatandaş gönüllerince eğlendi. Kurulan oyun parkurlarında çocuklar doyasıya eğlenirken, yetişkinler de Osmangazi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun söylediği birinden hareketli şarkılar ile coşku dolu bir gün geçirdi. Düzenlenen yemek yarışmasına katılan kadınlar ise hünerlerini sergiledi. Yemek yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir ve belediye meclis üyeleri ile birlikte düzenlenen programa katılarak mahalle sakinlerini bu eğlence dolu günde yalnız bırakmadı.

‘Mahallemizde Şenlik Var’ etkinliklerini yaz boyunca kırsal bölgelerde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Aydın, “Her gittiğimiz yerde çocukluğumuzun hıdrellezlerini ve köy şenliklerini yaşıyoruz. Bu şenliklerde 7’den 70’e herkesgüzel bir gün geçiriyor. Yaşı müsait olanlar, geçmişe bir yolculuk yapmış oluyor. Şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Biz göreve gelmeden önce ilk neyi değiştireceksiniz diye sorduklarında hep aynı şeyi söyledik; anlayışı değiştireceğiz dedik. İnsanoğlu sadece karnını doyurarak yaşayamıyor. Ruhunu da doyurması gerekiyor. Ruhunu doyurması için kültürel etkinlikler gerekiyor. İşte biz buna da ağırlık veriyoruz” dedi.  

Mahallemizde Şenlik Var etkinliklerine ev sahipliği yapan Hamzabey, Kocanaip, Yahşibey ve Muradiye mahallelerinin sakinleri, böyle güzel bir etkinlik ile bir araya gelmelerine vesile olduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Balkan Panayırı iki günde binlerce kişiyi ağırladı

Konya Büyükşehir 2024-2025 sezonunda çiftçiye 18 farklı türde tarımsal destek verecek

Dr. Çoruhlu: Uzun ve sağlıklı yaşamak mümkün

Kocaeli Rallisi'ni Banaz-Ahıskalı ekibi kazandı

Doruk Sağlık Grubu spora desteğini sürdürüyor

Deniz ticaretinde ilk 10'a 1 kaldı! Bir basamak daha yükseldik!

Sakarya'nın in termal tatili şifa ve huzur oluyor

Recai Kutan vefat etti!

Başkan Bozbey,'den Hatay Ulu Camii sözü

Sakarya’nın durakları LED’li ve modern konsepte dönüyor

Çiğli’de istihdam atağı

Çamlıca ve Çankaya mahalle sakinleri Frig Vadilerinde

İstanbul Beylikdüzü'ndeki 15 yıllık tapu sorunu çözüldü

Komandolar Bilecikli şehit ailesini unutmadı

Osmangazi'de 7’den 70’e herkes çok mutlu

İsrail saldırıları Beyrut’taki 40 bin Mardinliyi tedirgin etti

Yeşilay Adana'da bağımlılıklara dikkat çekti

Konya Selçuklu'da arılı kovan desteği

Gebze Trabzonlular Derneği’nde piknik şöleni

Başkan Yıldız’a önemli görev

İETT’den 4 ilçeye yeni hat ve ek seferler