PET-BT cihazı Tokat'a kazandırıldı

PET-BT cihazı Tokat

PET-BT cihazı Tokat'a kazandırıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversite Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Ulaş Babacan, PET-BT Cihazı hakkında merak edilenleri anlattı.

NurhaN İÇMEZ  / TOKAT HABER

TOKAT (İGFA) - Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Ulaş Babacan, 2024 yılı içerisinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversite Hastanesine kazandırılan PET-BT Cihazı hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

BU CİHAZ SAYESİNDE HASTALAR BAŞKA İLLERE GİTMEK ZORUNDA KALMIYOR
Cihazın PET ve BT cihazlarının birleştirilmesi ile oluşan bir hibrit görüntüleme sistemi olduğunu ifade eden Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Ulaş Babacan, bu cihazın genellikle kanser hastalarının tanısında ve kemoterapi ve radyoterapi sonrası tedaviye yanıtın değerlendirilmesinde kullanıldığını söyledi.

ÇEKİM SONRASINDA HASTANIN 1 GÜN İZOLE OLMASI GEREKİYOR
Çekim için hastaya radyoaktif madde uygulandığını belirten uzman Babacan, verilen maddenin düşük dozda olması nedeniyle vücuttan hızla atıldığını belirtti. Hastanın çekim sonrasında insanlardan, özellikle hamile ve çocuklardan 1 gün uzak durması gerektiği anlatılarak evine gönderildiğini kaydetti. Bol su tüketiminin radyasyonun daha hızlı atılmasını sağladığını belirtti.
 

Pet2-1BU CİHAZ TÜRKİYE'DE SAYILI HASTANEDE VAR
Bu cihazın Türkiye’deki  sadece birkaç hastanede olduğunu vurgulayan uzmanımız, bunlardan birinin de Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi olduğunu kaydetti. Dr. Öğr. Üyesi Özge Ulaş Babacan şu şekilde devam etti: “Neredeyse %90-95 kanser türünde bu tetkiki kullanabiliyoruz. Ancak prostat kanseri ve Nöroendokrin tümörlerinde maalesef şuanda hastalarımız şehir dışına gidiyorlar. Bu kanserlerde kullanılan radyoaktif madde şu an birimimizde yok. Ancak çok yakın zamanda bu hastaların da burada çekimini yapabileceğiz. Bunun için faaliyetlerimize başladık. Çok yakın bir zamanda tiroid kanserlerinde kullanılan, halk arasında atom tedavisi adı ile bilinen radyoaktif iyot tedavisini birimimizde vermeye başlayacağız. Ayrıca prostat kanserinde ve nöroendokrin tümörlerde lutesyum tedavisini de birimimizde yakın zamanda verebileceğimizi buradan duyurmak istiyorum.”


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: pet-bt cihazı tokat'a kazandırıldı

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor

’Ağaçtan Umutlar’’ belgeseli adana altın Koza’da finale kaldı

Bursa BUSADER’den plastiksiz gelecek hedefi

Beylikdüzü’ne yeni bir sosyal tesis daha kazandırılıyor

Trenlerde arızalar hareket halindeyken tespit edilecek

 Kıral, Sami Göksoy’a emekleri için teşekkür etti

Dünyanın en kaliteli zeytini için coşkulu festival başladı