Tarih: 29.07.2024 08:33

REKTÖR ADAYI SERDAR SEVİMLİ'YE DESTEKLER ÇIĞ GİBİ ARTIYOR

Facebook Twitter Linked-in

ENVER GÜLER

ERZURUM / UBA - Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörü Ağustos ayında açıklanacağı bekleniyor. Erzurum kamuoyunda en fazla ismi yüksek sesle duyurulan kişi ise Prof. Dr. Serdar Sevimli’ nin olduğu görülmektedir.
 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın iki dönem kuralı nedeniyle görev süresi sona eriyor. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için 135 akademisyen Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK)’e başvurdu. 70 akademisyen YÖK tarafından mülakata çağrıldı. Sır gibi saklanan 6 kişilik liste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin de aralarında olduğu 6 kişilik rektör adayı listesinden bir kişiyi veya dışardan bir kişiyi rektör atayabilecek.

Erzurum kamuoyunu aylardır meşgul eden rektörlük yarışında Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin ismi her kesimden insanın dilinde dolaşıyor. ”Her evde bir Kalbe dokunan adam” olarak isimlendirilen Prof. Dr. Serdar Sevimli, Erzurum dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan vatandaşların bile rektör olarak görmek istedikleri bir isim olduğu istenmektedir. Gece-gündüz demeden hastaları için var gücüyle çalışan Prof. Dr. Serdar Sevimli ile ilgili olarak “rektörlük için biçilmiş kaftan benzetmesi” yapılıyor.

Erzurum ve Bölge halkının yanı sıra Kamuoyunun da Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için hizmet kervanını aksatmadan yürüten Prof. Dr. Serdar Sevimli’den yana olmasını dört gözle beklediklerini açıkladılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —