Sağlıkta üniversite-sanayi iş birliği

Sağlıkta üniversite-sanayi iş birliği

Sağlıkta üniversite-sanayi iş birliği

Milli kaynaklarla yerli yazılımlar geliştiren Argenit, sağlık sektörünü dijital görüntüleme ve analiz sistemleriyle buluşturuyor. Genetik hastalıkların erken tanı ve tedavi süreçlerini kolaylaştıran Argenit, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli projelerini inovatif ürünlere dönüştürerek cari açığın kapanmasına katkı sağlıyor.

Sağlıkta dijitalleşmenin geliştirilmesi için görüntüleme ve analiz çözümleri üreten Argenit, hekimlerin tanı ve tedavi süreçlerini kolaylaştırıyor. 1999'dan beri dijital  mikroskobik görüntüleme sistemleri tasarlayan Argenit’in yapay zeka destekli ürünleri hastahaneler, laboratuvarlar, genetik tanı merkezleri ve üniversitelerin tıp merkezlerinde kullanılıyor.

CARİ AÇIK YERLİ SİSTEMLE KAPANIYOR 

Ülkemizde yıllardır kullanılan yabancı genetik tanılama sistemlerinin yarattığı cari açığın yerli yazılımlarla kapanmasına katkı sağlayan Argenit, milli gen havuzumuzun başka ülkelerle paylaşılmasını engelliyor. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli projeler sonucunda elde ettiği birikimi ürüne dönüştüren şirekt, sağlık sektörü için geliştirdiği yenilikçi çözümlerle milli sermayeye katkıda bulunuyor. Argenit’in ürettiği bulut tabanlı sistemler uzaktan tanı koyma imkanı da sağlıyor.

13 YILDA 10 TÜBİTAK PROJESİ HAYATA GEÇTİ 

Yerli Ar-Ge gücüyle üniversite-sanayi iş birliğiyle sadece yurt dışından temin edilebilen yüksek teknolojili medikal sistemleri milli kaynaklar ile tasarlayarak ülkemize kazandırdıklarını söyleyen Argenit kurucu ortağı Burak Buyrukbilen, “İnsan genetiği gibi karmaşık ve derinlemesine incelenmesi gereken bir alanda çok sayıda akademik çalışma gerçekleştirdik. 13 yılda 10 TÜBİTAK projesi ürettik. Çalışmalarına devam ettiğimiz dört TÜBİTAK projemiz daha var. Dünyada sadece dört ülkenin sahip olduğu katma değeri yüksek teknolojik ürünleri İTÜ ARI Teknokent’te üretmeye devam ediyoruz.” dedi.

 


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor