Sakarya kitaplığına iki yeni eser daha

Sakarya kitaplığına iki yeni eser daha

Sakarya kitaplığına iki yeni eser daha

Sakarya'da Ulusal Sait Faik Hikâye Yarışmalarında dereceye giren hikâyelerin yer aldığı kitaplar ‘Hezeyan ve Rüya’ ve ‘Ağacın Üstünde, Ağacın İçinde’ isimleriyle Büyükşehir kitaplığındaki yerini aldı.

SAKARYA (İGFA) -Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin kültür sanat hayatına yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sait Faik Abasıyanık'ın anısını yaşatmak ve genç kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen Ulusal Sait Faik Hikâye Yarışmalarında dereceye giren hikâyeler kitaplaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 1. ve 2. Ulusal Sait Faik Hikâye yarışmalarında 700’den fazla çalışmanın arasından derece elde eden eserler kitaplaştırılarak okuyucuların istifadesine sunuldu. İlk yarışmanın en iyi hikâyesi olarak seçilenİrem Nur Eser'in ‘Hezeyan ve Rüya’ eseri ile ikinci yarışmanın en iyisi olan Arif Semih Sulubulut'un ‘Ağacın Üstünde, Ağacın İçinde’ adlı çalışması kitapların isimleri oldu. Kitaplar Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet adresi www.sakarya.bel.tr adresinde dijital olarak okuyuculara açıldı.

Kitapların takdimini Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptı. Kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Yüce, yarışmaların tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, eserleriyle yarışmalara zenginlik katan ve kaleme aldıkları hikâyelerle dereceye giren tüm isimleri kutladı. Sakarya’nın önemli bir değeri olan Sait Faik Abasıyanık’ın edebi mirasını yaşatmak, gelecek nesillere ulaştırmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Yüce, en iyi hikayelerin yer aldığı kitapları okuyuculara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yarışmaların devam edeceğini de dile getirdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: sakarya kitaplığına iki yeni eser daha

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Manisa Ahmetlili kadınlarından şehrin tarihi mekanlarına ziyaret

Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

Sakarya yeni arterde bisiklet yolu da tamamlandı

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Dilovası'ndan 4 Ekim farkındalığı

TALEP PATLAMASI OLDU! SAVAŞTAN KAÇANLAR İŞTEYİM.COM’A BAŞVURUYOR

Bursa’da trafik düzenlemesi

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

Bursa'da üniversite sanayi iş birliğine yeni adım

Başkan Aydın: “Can dostlarımızı 365 gün düşünmemiz lazım”

Muğla'nın suyu anlık olarak izleniyor

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği