Sakarya YADEM’le yaşlılar spor ve doğayla buluşuyor

Sakarya YADEM’le yaşlılar spor ve doğayla buluşuyor

Sakarya YADEM’le yaşlılar spor ve doğayla buluşuyor

Sakarya'da YADEM’in çatısı altındaki yaşlılar yaşları 60’ı aşkın olmasına rağmen uzman eğitmenler eşliğinde yaptıkları vin yoga, pilates, pilometrik ve aerobik antrenmanlar ve nefes egzersizleriyle şifa buluyor ve şehrin tabiat harikalarına doğru çıkılan sporla dolu yolculuklarla genç kalıyor.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) yaşlılara, gerçekleştirilen spor ile fizik tedavi uygulamalarıyla şifa ve kondisyon sağlıyor.

Sağlıklı yaşamı ve sağlıklı yaşlanmayı desteklemek için başlatılan seanslarda kişiye özel tedavi yöntemleriyle her bir yaşlı, ilerleyen yaşına rağmen kendilerini genç ve zinde hissediyor.

Spor yapmasında herhangi bir engeli bulunmayan 60 yaş ve üzeri vatandaşların, daha sağlıklı ve hareket kabiliyeti yüksek bir yaşam sunan seanslar, merkezi sinir sistemi ve kas sistemine önemli faydalar sunuyor.

Hafta içi her gün saat 09:00 ve 17:00 başlayan seanslar, uzman ekipler eşliğinde yapılıyor ve YADEM çatısı altındaki yaşlılar yin yoga, klinik pilates, aerobik, pliometrik vepropriopsepsiyon (denge) antrenmanlar ile nefes egzersizleriyle birçok eklem rahatsızlığına ve sağlık problemine şifa buluyor.

Ayrıca fizik tedavi görmesine rağmen şikâyetleri devam eden yaşlılar için uzman doktor teşhisiyle bölgesel masaj, sıcak-soğuk uygulamalar ve kişiye özel egzersiz programları uygulanıyor.

Öte yandan spor egzersizi için YADEM’le birlikte yola çıkan 2 bin yaşlı Sakarya’nın tabiat cennetleri Sakarya İl Ormanı, Acarlar Longozu, Maden Deresi, Karagöl Yaylası, Gölya Park, Poyrazlar Tabiat Parkı ve Davlumbaz Yaylası’nda sporla huzur buldu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Ticaretin merkezi İnegöl’de Ahilik kültürü yaşatılıyor

Otomobil spor tutkunları Bursa’da buluşuyor

Bursa’da deprem riskini en aza indirecek önemli çalışma

Milas Belediyesi’nden öğrencilere destek

Midenize aşırı yüklenmeyin, çünkü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM işlevselliğini yitirmiş!

Karabağlar Belediyesi’nden parklara yeni dokunuş

Kocaeli İnönü Caddesi esnafına bilgilendirme

Başkan Büyükgöz’den Gebzeli çocuklara hediye

İşte bugün vizyona giren filmler

Marmara'da işverenler istihdamda artış bekliyor

ULUTEK firmasından elektrikli araç kullanıcılarına kapsamlı çözüm

Bursa'da doğal şifa kaynağı 'Tümbüldek' kapılarını açtı

Cargill’in 1000 Çiftçi 100 Bereket programı altıncı yılında 27 ile ulaştı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

TBB: Siyasi yasak da dahil cezai sonuç doğuracak onama toplumsal barışa zarardır!

Vali Yunus Sezer “Edirne Öğretmenevi’nin çehresi değişecek”

Bursa Gemlik, Romanyalı kardeşleri ağırladı

Turizmin varış noktası: “Müze” 

Sakarya YADEM’le yaşlılar spor ve doğayla buluşuyor

Malatya'da öğrenci servislerine sıkı denetim