EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Sakarya'nın fındığına yeni pazar

Sakarya

Sakarya'nın fındığına yeni pazar

Nijerya Yatırım Ajansı CEO’su Aminu Süleman Takuma, Sakarya’nın fındığına ülke olarak talip olduklarını ifade etti.

SAKARYA (İGFA) - Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON) ve Sakarya Ticaret Borsası’nın (STB) davetlisi olarak kente gelen Nijerya Yatırım Ajansı CEO’su Takuma ve beraberindeki heyet, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Sakaryalı iş insanlarıyla bir araya gelen ve yapılabilecek yatırımlar konusunda görüşmeler yapan Nijeryalı heyet, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TARIMKON Başkanı Hakan Yüksel, STB Başkanı Adem Sarı ve Sakaryalı iş insanlarının katıldığı toplantıda, ülkelerine yatırım davetinde bulundu. 

Nijerya'nın yatırım fırsatları hakkında bilgi veren Takuma, "Nijerya 200 milyon nüfusu ile Afrika'nın en büyük ülkelerinden biridir. Ancak sanayi alanında ülkemizde bir takım eksikliklerimiz var. İki ülke arasındaki ticaretin yoğunlaştırılması en büyük arzumuz. Hemen hemen her sektörde değerlendirilebilecek avantajlar mevcut. Türk halkına her zaman güvendik ve halen de güveniyoruz. Gelin ülkemizde beraber iş yapalım” dedi.

TARIMKON SAKARYA’NIN FINDIĞINA AFRİKA'DA YENİPAZAR BULDU

Nijerya Yatırım Ajansı CEO’su Aminu Süleman Takuma, Sakarya’da üretilen fındığa talip olduklarını ifade etti. Nijerya’da çikolatalı fındık kremasına çok talep olduğunu dile getiren Takuma, Sakarya’da üretilen fındık ve mamulleriyle bunun karşılanabileceğini söyledi.

Teklifin sevindirici olduğunu ifade eden Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ise, “Sakarya, Türkiye’de üretilen fındık miktarında Ordu’dan sonra ikinci sırada. Türkiye’nin önde gelen ihracatçı firmaları da Sakarya’da üretim yapıyor. Bu açıdan Nijerya ile yapılacak olan ticari işbirliğinde fındık için güzel gelişmeler olacak. Çeşitlemeleriyle beraber çok yakın zamanda ticarete başlayacağız” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: sakarya'nın fındığına yeni pazar

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor