Sakarya'nın hafızası AKM eski günlerine dönüyor

Sakarya

Sakarya'nın hafızası AKM eski günlerine dönüyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehirde binlerce kişinin hatırasını taşıyan Adapazarı Kültür Merkezi'nin (AKM) kültür ve sanat etkinlikleri ve hizmet konusunda eski aktif günlerine döndürüleceğini açıklayarak, “Şehrin hafızasını taşıyan, vatandaşımızın hatıralarını süsleyen AKM'yi yeniden kültürün, sanatın, edebiyatın, tiyatronun adresi haline taşıyacağız. Gerekli işlemleri kısa süre içerisinde başlatıyoruz” dedi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin kültür hafızası AKM’yi yeniden sanatın merkezi haline getireceklerini açıkladı.

AKM YİNE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAYACAK

Alemdar, şehrin merkezindeki Atatürk Bulvarı geçişinde yer alan AKM'yi yeniden Büyükşehir bünyesine aldıklarını ifade ederek, gerçekleştirecekleri bakım, onarım ve yenileme işlemlerinin ardından eski günlerine geri döndüreceklerini belirtti.

Başkan Alemdar, gerekli işlemleri yaptıktan sonra tiyatro, konferans ve etkinlik salonlarının yeniden aktif edileceğini ve AKM'nin yine eskiden olduğu gibi her gün yüzlerce misafirini ağırlamaya devam edeceğini söyledi.

“ŞEHRİN HAFIZASI O GÜNLERE GERİ DÖNECEK”

Mekân için 'şehrin hafızası' ifadesini kullanan Alemdar, "Şehrin hafızasını taşıyan, bir zamanlar kültür ve sanatın kalbi olan AKM yeniden Sakaryalıların hizmetinde olacak. AKM’nin yeni dönem kültür sanat etkinliklerinin adresi haline gelecek. Bir zamanlar kültürün, sanatın, edebiyatın, tiyatronun kalbi olan bu mekânı eski renkli günlerine döndürmek için gerekli planları yaptık" dedi.

 

“ANILARIN BAŞROLÜNDE HEP AKM VAR”

Başkan Alemdar, “AKM'yi kısa süre önce Büyükşehir bünyesine dahil ettik. Sakarya'da yaşayan binlerce kişinin hatıralarını süsleyen bir mekân burası. Şehrin geçmişini, anılarını, hafızalarda kalan güzel günlerin başrolünde biliyoruz ki AKM hep var. Bu yüzden harekete geçtik ve süreci en hızlı şekilde tamamlayarak kültürel etkinliklerin, sinema günlerinin merkezini yeniden AKM yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AKM’NİN ÜST KATI GENÇLERİN OLACAK

AKM’nin en üst katında gençlerin ders çalışabilecekleri ve rahat vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturmak için yeni bir çalışma başlattıklarını da ifade eden Başkan Alemdar, “Bu konuda gençlerimizin talepleri oluyordu. Şehir Kütüphanesi için bakanlığımızla birlikte hareket ediyoruz. Ancak bu yeni yatırım tamamlanana kadar AKM’nin üst tarafını da gençlerimiz için hazırlayalım istedik. İnşallah genç arkadaşlarımız için güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İzmir Körfezi Bilim Kurulu acil eylem için toplandı

Fenerbahçe heyeti Külliye'de

Bakan Güler Bayburt'ta temaslarda

Bursa Devlet Tiyatrosuna yeni atama

Bursa'da maç günü trafik yoğunluğu

Nâzım Hikmet şiirlerle anıldı

Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu? Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor!

Düzce'de jandarma  şok uygulaması yaptı

Bursa Osmangazi'nin yetenek atölyeleri üreten nesiller yetiştirecek

Ormanya’da üretilen Kızıl Geyikler doğaya salınacak

Memurlar eşitsizliğin son bulmasını istiyor... Memurlar, 5434 sayılı kanuna tabi olmalı!

Apple’dan çifte güncelleme stratejisi

Gemlikli genç yazardan ilk kitap

Bursa Görükle Kültür Merkezi yeni sezona atölyeler ile merhaba diyor

Bakan Tekin'den Erzurum temasları

İsrail'in sıradaki hedefi Lübnan

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

Asgari ücret tahminleri çalışanları hayal kırıklığına uğrattı

Aile ve Gençlik Fonu için başvurulara Osmaniye de eklendi

Nilüfer Belediyesi çalışanları filede buluştu

Unutulmaya yüz tutmuş meslek: Arzuhalcilik