Projede geriye kalan 202 metrelik bölüm için ekipler, demir yolunun altından geçilmesini gerektiren teknik bir süreci yönetiyor. Bu zorlu engeli aşmak amacıyla "yatay delgi" yöntemi kullanılarak 2 bin mm çapındaki dev beton borular, rayların altından geçiriliyor. SASKİ ekipleri, özel ekipmanlarla yürütülen bu işlem sırasında gece gündüz demeden çalışarak hattın Adalet Mahallesi Odun Pazarı Caddesi’ne bağlanmasını hedefliyor. Bu bağlantının tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki yağmur suyu tahliyesi çok daha etkin bir şekilde gerçekleştirilecek.
“Yatay delgi yöntemi kullanılıyor”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, proje hakkında yaptığı açıklamada en zorlu kısmın başladığını belirterek, “Büyük bir engelle karşı karşıyaydık ve artık bu engeli aşmaya başladık. Ekiplerimiz, Samsun-Amasya Demir Yolu’nun altından geçiş için son derece hassas bir süreci başarıyla yürütüyor. Yatay delgi yöntemi oldukça teknik ve zaman alan bir yöntem olsa da bu aşamayı dikkatle tamamlamak zorundayız” dedi.
Altyapı güçleniyor, şehir geleceğe hazırlanıyor
Başkan Doğan, iklim değişikliğine de dikkat çekerek ani ve yoğun yağışların şehirlerde ciddi su baskınlarına neden olabileceğini vurguladı. Doğan, “Altyapı yatırımlarını hızlandırmak zorundayız. Yağış rejimleri değişiyor ve bu durum şehirlerimizin altyapısının ne kadar güçlü olması gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Bu proje yalnızca Derebahçe Mahallesi için değil, tüm Samsun’un geleceği için önemli. Su baskınlarını önlemede bu kolektör hattı önemli bir rol üstlenecek” ifadelerini kullandı.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz