Schengen Bölgesi’nde yeni dönem başlıyor

Schengen Bölgesi’nde yeni dönem başlıyor

Schengen Bölgesi’nde yeni dönem başlıyor

AB ülkelerinin sınır güvenliğini artırma ve yasadışı göçü önleme amacıyla uygulamaya koyduğu Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi (EES), 10 Kasım 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

BURSA (İGFA) - Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sınır güvenliğini artırma ve yasadışı göçü önleme amacıyla uygulamaya koyduğu Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi (EES), 10 Kasım 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek. Yeni sistem, Schengen bölgesine seyahat eden AB dışı ülkelerden gelen kişilerin giriş ve çıkışlarını dijital olarak kaydedecek ve sınır yönetimini modernize edecek.

YENİ SİSTEMLE NELER DEĞİŞECEK?

EES, Schengen bölgesindeki 27 ülke ile Bulgaristan ve Romanya’da geçerli olacak. Bu sistemle birlikte, Schengen vizesi sahibi Türk vatandaşları da dahil olmak üzere, tüm AB dışı vatandaşların sınır geçişleri artık elektronik ortamda kaydedilecek. Pasaport damgalarının yerini alacak olan sistem, girişte ve çıkışta kişilerin biyometrik verilerini, yani yüz resmi ve dört parmak izini toplayacak.

Yeni sistemin temel amaçları arasında AB sınır güvenliğini artırmak, yasadışı göçü önlemek ve AB dışı ülkelerden gelen kişilerin ikamet sürelerini izlemek bulunuyor. EES ile kişisel veriler dijital olarak kaydedileceğinden, sınır yönetimi daha şeffaf ve verimli hale gelecek.

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?

Türk vatandaşlarının Avrupa’ya yapacakları seyahatlerde EES uygulaması, sınır kapılarında biyometrik verilerin alınmasını gerektirecek. Seyahat öncesinde herhangi bir ekstra belge sunmalarına gerek olmayacak, ancak giriş ve çıkış işlemleri sırasında biyometrik verilerin toplanması, sınırda bekleme sürelerinin uzamasına neden olabilir.

“UZUN BEKLEME SÜRELERİNE HAZIRLIKLI OLUN”

Bu yeni sistemle ilgili olarak göç politikaları uzmanları ise,

"Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi, Avrupa sınır yönetimini modernize etmek için atılmış önemli bir adımdır. Dijital kayıtlar, sınır geçişlerini daha hızlı ve güvenli hale getirebilir. Ancak, sistemin uygulamaya konulmasının ardından, sınır kapılarında biyometrik veri toplama süreçlerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi kritik önem taşıyacaktır. Ayrıca, sınır geçişlerinde yaşanabilecek uzun bekleme süreleri ve teknolojik aksaklıklar gibi olası sorunlara karşı hazırlıklı olunması gerekmektedir." Söylemlerine yer veriyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İstanbul-Moskova arasında iş birliği protokolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı

Bakan Tekin'den Adıyaman'da eğitime toplu temel

ESDER'den Bursa esnafına destek

Başkan Kasım Bulan: “Milletvekili Sakık, burası asıl senin babanın çiftliği değil”

BAJA Şampiyonası’nda Melis Aksöz’ün hedefi podyum görmek

Kırmızı et fiyatları ateş pahası

Afra Gürlüler ve Özkan Kaya nişanlandı

Bakırköy’de afet farkındalık eğitimleri sürüyor

Neşet Ertaş Muğla’da anıldı

Evlenecek çiftler ilk darbeyi ekonomiden alıyor

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!

Tarihi Yenişehir Panayırı 40 yıl sonra yeniden kuruluyor

Bursaspor ikinci iç saha maçını da kapalı gişe oynayacak

YASAV yeni sezona bu akşam merhaba diyecek

Sıfır Atık'ta 185 milyar TL ekonomiye geri kazandırıldı... 7. yıl sloganı belirlendi

2,9 milyar TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

İletişim'den 'Suriyelilere özel hastane' iddialarına açıklama

Başkan Yıldız Kaklıç’ta yol sözünü tuttu

Bakan Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı'nda konuştu

Adem Şahin, New Jersey'de 4. evre kanserle mücadele ediyor