Tarih: 23.07.2024 12:08

Şenkaya Belediye Başkanı Özcan: “Kuvayı Milliye ruhuna sahip çıkacağız” dedi.

Facebook Twitter Linked-in

Şenkaya (Erzurum)-UBA - Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Erzurum Kongresi'nin 105’nci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özcan,"Erzurum Kongresi'nden miras aldığımız Kuvayı Milliye ruhuna sahip çıkacağız” dedi.


Başkan Görbil Özcan, Erzurum Kongresi'nin 105.yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Aziz milletimiz, İstiklal Savaşı ile, bağımsızlığına, birlik ve beraberliğine sahip çıkacağını tüm dünyaya en güçlü şekilde ilan etmiştir. İstiklal Savaşına giden sürecin en önemli adımlarından birisi de şüphesiz ki Erzurum Kongresidir. Bu kongrede istiklal ve istikbalimizden asla taviz verilemeyeceği bütün dünyaya ilan edilmiş, Anadolu başta olmak üzere mazlum ve mağdur bütün milletlere bir umut ışığı doğmuştur.

Erzurum Kongresi'nin üzerinden geçen 105 yıla rağmen o bağımsızlık ateşi yüce milletimizin kalbinde ilk günkü gibi yanmaya devam ediyor. Erzurum Kongresi'nden miras aldığımız Kuvayı Milliye ruhuna sahio çıkacağız. Bu duygu düşüncelerle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, Erzurum Kongresi'nin 105’nci. yıl dönümünü kutluyorum. “




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —