Siber güvenlik ihlali bir işletmeyi nasıl batırabilir?

Siber güvenlik ihlali bir işletmeyi nasıl batırabilir?

Siber güvenlik ihlali bir işletmeyi nasıl batırabilir?

Büyüklüğü veya sektörü ne olursa olsun işletmeler, siber suçluların başlıca hedefleri haline geldi. Bu saldırılar yaygın hasara neden olabiliyor ve uzun vadeli sonuçlar doğurabiliyor.

İSTANBUL (İGFA) - Kaspersky, siber saldırıların işletmeler üzerindeki etkisini inceledi.

Korumasız bir işletmenin uğrayabileceği önemli kayıpları ortaya koyan Kaspersky, işletmenizin siber tehditler karşısında dirençli kalmasına yardımcı olacak bazı önerilerini sıraladı:

  1.     Şirketi çok çeşitli tehditlere karşı korumak için, her büyüklükteki ve sektördeki kuruluşlara gerçek zamanlı koruma, tehdit görünürlüğü ve EDR ile XDR'nin araştırma ve yanıt yeteneklerini sağlayan Kaspersky Next ürün serisindeki çözümleri kullanın.
  2.     Şirketinizin özel bir BT güvenlik işlevi yoksa ve uzman düzeyinde tespit ve müdahale çözümleri için gereken uzmanlık becerilerine sahip olmayan BT yöneticileri varsa, Kaspersky MDR gibi yönetilen bir hizmete abone olmayı değerlendirin. Bu, kurum içi uzmanlık oluşturmaya odaklanmanızı sağlarken güvenlik yeteneklerinizi büyük ölçüde artıracaktır.
  3.     Saldırganların güvenlik açıklarından yararlanarak ağınıza sızmasını önlemek için kullandığınız tüm cihazlardaki yazılımları her zaman güncel tutun. Uç noktalarınızın Exploit Prevention teknolojisi ile korunduğundan emin olun.
  4.     Yeni güvenlik açıkları için yamaları mümkün olan en kısa sürede yükleyin. Yamalar indirildikten sonra, tehdit aktörleri artık güvenlik açıklarını kötüye kullanamaz. Kaspersky Next ürün serisi hem Güvenlik Açığı ve Yama yönetimi hem de İstismar Önleme özellikleri sunar.
  5.     Davetsiz misafirlerin kurcalayamayacağı çevrimdışı yedekler oluşturun. Gerektiğinde acil bir durumda bunlara hızla erişebileceğinizden emin olun.
  6.     Küçük işletmelerin korunması için, bir BT yöneticisi olmadan da siber güvenliğinizi yönetmenize yardımcı olacak çözümler kullanın. Kaspersky Small Office Security, 'Kur ve unut' koruması sayesinde size aradığınız güvenliği sunar ve özellikle iş geliştirmenin ilk aşamalarında çok önemli olan bütçeden tasarruf sağlar.  
  7.     Güvenli internet davranışını aşılayan ve simüle edilmiş bir kimlik avı saldırısı alıştırması içeren bir çözüm olan Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu ile iş gücünü insan kaynaklı siber saldırılara karşı ekstra bir koruma katmanına dönüştürün. Böylece çalışanlarınız kimlik avı e-postalarını ve diğer sosyal odaklı tasarlanmış yemleri nasıl tanıyacaklarını bilirler.
  8.     Kaspersky Profesyonel Hizmetlerinden yararlanmak, iş yükü altında zorlanan BT departmanınızın iş yükünü optimize eder. Kaspersky uzmanları mevcut BT güvenliğinizin durumunu değerlendirir, ardından sorunsuz performans sağlamak için Kaspersky yazılımını hızlı ve düzgün bir şekilde dağıtır ve yapılandırır. Kaspersky Premium Destek ise iş süreçlerini minimum düzeyde etkileyerek teknik olayların daha hızlı çözülmesini sağlar.
  9.     Korumanıza büyük bir titizlikle yaklaşın ve ek güçlendirme seçeneklerini değerlendirin. İstenmeyen uygulamaların, web sitelerinin ve çevre birimlerinin kullanımını sınırlayan uygulama, web ve cihaz kontrollerine sahip siber güvenlik çözümleri kullanın. Bu, çalışanların gölge BT kullandığı veya siber güvenlik alışkanlıklarının olmaması nedeniyle hata yaptığı durumlarda bile bulaşma riskini önemli ölçüde azaltır.

Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Derya Yanık'tan Cenevre'de dikkat çeken görüşme

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde teknik personele hizmet içi eğitim

Netflix'ten genç yeteneklere destek

Siber güvenlik ihlali bir işletmeyi nasıl batırabilir?

Emeklilerin hesaplarında inceleme yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe mahsulü anayasa Türk demokrasisine yakışmıyor!

Başarılı 'Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri' ödüllendirildi

MEB'den 'sosyal duygusal becereler' için materyal

Bursa’nın o mahallesi suçun merkezi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

İzmit Belediyesi Kapanca Sokak Festivali başlıyor

Kestel kötü kokular ile burun buruna

Bursa Nilüfer'in kırsal mahallelerindeki 3 kaçak yapı yıkıldı

Muğla Büyükşehir hafriyat kamyonlarını uydu takip sistemi ile denetliyor

Konya, 'Kentsel Hareketlilik'te RAPTOR'a seçildi

TEV'e uluslararası üç ödül

Anıl Can yeni şarkısıyla çok sevildi

Malatya’ya nefes aldıracak çalışmada sona gelindi

Balat metro istasyonunun kapalı olması öğrencileri ve velileri mağdur ediyor

Başkan Pekyatırmacı Buhara Sosyal Tesisi’ni ziyaret etti

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?