''Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı KartI'' başvuruları başladı

''Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı KartI'' başvuruları başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığının2025 Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Kartı başvuruları başladı.

ANKARA (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü tarafından somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarının tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen, zengin kültürel mirasımızın gelecek kuşaklara aslına uygun bir şekilde aktarılabilmesinde önemli bir görevi yerine getiren “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Kartı” başvuruları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resni internet sitesinde yer alan açıklamada "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Başvuru, Değerlendirme, Tespit ve Kayıt İşlemlerine İlişkin Yönerge" gözden geçirilerek başvuru koşulları ve değerlendirme kriterleri ciddi oranda revize edildi.

Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Tespit ve Değerlendirme Kurulları, yönerge uyarınca, aşıklık-ozanlık, halk şairliği, zakirlik, geleneksel el sanatları, Türk süsleme sanatları, mahalli müzik sanatları ve geleneksel çalgı yapımcılığı ile geleneksel tiyatro sanatları alanlarında başvuru yapanları değerlendirecek.

Yılda bir kez gerçekleştirilecek olan başvurularda değerlendirme kurulları da yine yılda bir kez toplanacak.

Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Kartı başvuruları 17 Ocak 2025'e kadar "https://vatandas.ktb.gov.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Başvurular neticesinde değerlendirme kurulları yılda bir defa olmak üzere bir sonraki yılın mart, nisan ve mayıs aylarında toplanacak ve değerlendirme sonrası sonuçlar adaylara elektronik posta ve mesaj yoluyla iletilecek.

İcra ettiği sanatı bir ustadan geleneksel yöntemlerle öğrenmiş ve en az bir çırak yetiştirmiş, sanatta belli bir olgunluğa erişmiş, bununla birlikte sanatını en az 10 yıldır aktif olarak icra eden, aldığı eğitimle beraber ürünlerine kendi yorumunu da katabilen ancak bunu yaparken sanatı aslına uygun icra eden ve yozlaştırmayan ustalar başvuruda bulunabilecek.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İzmir Bornova'nın zemin çalışmaları tamamlanıyor

Bakan Yerlikaya'nın bayram telsiz mesajı

İnternet alışverişlerinde yeni dönem

Karadeniz'de mayın tespit edildi! SAS timi etkisiz hale getirdi

Ankara'da 300 bin genç faydalandı

2024 teftişlerinde 710 milyon TL'lik kamu alacağı ödetildi

Şampiyon atletler yeniden İstanbul'a geliyor

Bursa'da Osmangazili miniklere 'sıfır atık' eğitimi

CBME Türkiye 2025'in katılımcı başvuruları başladı

'Hava'da yolcu hakları dijitalleşti

18’inci International Junior Cup yarın başlıyor

Diyarbakır ulaşımına yapay zeka

Şehit ailesi çifte bayram sevinci yaşadı

Bakanlıktan 'sürdürülebilir' geri dönüşüm klibi

Tatilde ihmal edilmemesi gereken 8 siber önlem

Tatilin ilk iki gününde trafik 19 can aldı!

Katılım Emeklilik DigiZoo TEGV’li çocukları ağırladı

AstraZeneca'dan Çin'e 2,5 milyar dolarlık yatırım... Çin'deki ilk ve tek aşı üretim tesisi olacak

Bağımlılık mı, eğlence mi?

Pfizer'den Sağlık Bakanlığı onaylı 39. 'klinik eğitim'

Manisa MASKİ iş güvenliği için toplandı