TBB: "Hukuk dışı düzenlemenin iptal davasına hazırlanıyoruz"

TBB:

TBB: "Hukuk dışı düzenlemenin iptal davasına hazırlanıyoruz"

Türkiye Barolar Birliği, ömürlük zeytin alanlarının sınırlı maden temini için müdahaleye açılmasının 'hukuk dışı' olduğunu öne sürerek, düzenlemenin iptali için dava hazırlığının sürdüğünü kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB), zeytin alanlarının maden sahalarına açılması ile ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

TBB yönetimi tarafından yapılan açıklamada, üzerinde muhtemel tarım faaliyeti de gerçekleştirilen zeytin sahalarının “kamu yararı” gerekçesi ile ömrü doğal olarak sınırlı madencilik faaliyetlerine tercih edilmesi, dünyada yaşanan iklim krizi ve kıtlık tehlikesi de dikkate alındığında akla ve mantığa aykırı olduğunun altı çizildi.

"Sınırlı kaynak olan kömür için ömürlük zeytinliklerin feda edilmesi, Anayasal güvence altında olan tarım arazileri ile tarım işçilerine zarar verilmesi, “mülkiyet hakkı”nın, madencilik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi adı altında müdahaleye açılması, sürdürebilir dünya idealine aykırıdır" diyen TBB, yazılı açıklamalarında, "Uluslararası yükümlülükler, anayasal güvenceler ve zeytin koruma yasası olarak bilinen kanun hükümleri kapsamında “kamu yararı” ölçütü hiç kuşkusuz zeytin ve zeytincilik faaliyetleri lehine getirilmelidir. Türkiye Barolar Birliği tarafından söz konusu gerekçelerle, hukuka aykırı düzenlemenin iptali için dava hazırlığı sürdürülmektedir" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz