Tarih: 02.10.2024 17:21

TEKNOFEST Heyecanı Adana’da Büyük Coşkuyla Başladı!

Facebook Twitter Linked-in

UBA / ADANA - TEKNOFEST Adana Coşkulu bir seremoni ile açılış yaptı! 

Festival alanında kortej yürüyüşü ile başlayan açılış seremonisi ana sahne de, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşker’in konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından TEKNOFEST’e destek veren 128 paydaş kurumun yöneticilerinin de sahneye davet edilmesi ile birlikte açılış gerçekleştirildi.     

Açılış seremonisinin ardından birbirinden renkli ve heyecanlı uçuş gösterileri düzenlenirken festivale katılan vatandaşlar uçuş gösterilerini hayranlıkla izledi. Açılış etkinliğinin ardından basın mensuplarına konuşan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Milli Teknoloji Hamlesi rüyamız Adana’da can buluyor. TEKNOFEST, sadece bir festival değil; ülkemizin bağımsızlık ve geleceğini garanti altına almak için hayal ettiğimiz Milli Teknoloji Hamlesi'nin somutlaşmış hali. Bugün Adana'da gördüğümüz enerji ve tutku, bizleri bu yolda daha da cesaretlendiriyor. Gençlerimiz; tasarladıkları insansız hava araçları, yapay zeka projeleri ve inovatif fikirlerle Türkiye’nin teknoloji üretiminde lider ülkelerden biri olacağını gösteriyor. Adana’nın bereketli toprakları şimdi teknoloji ile buluşuyor."

 

Bayraktar, TEKNOFEST'in sadece festival değil, aynı zamanda çocukların geleceğine şekil veren, daha güvenli, huzurlu ve müreffeh bir dünyayı amaçlayan bir gençlik hareketi olduğuna dikkati çekerek, "TEKNOFEST değişimdir, umuttur. Dünyanın en büyük teknoloji organizasyonu TEKNOFEST'in 7'nci yılında gururla yeniden bir araya geldik. 2018'den bu yana tam 27 farklı şehrimizde teknoloji yarışmaları düzenledik. 81 ilimizden, 120 ülkeden konuk ve katılımcılarımız oldu." ifadelerini kullandı. Geride kalan 7 yılda, Azerbaycan'a kadar uzanan 9 farklı TEKNOFEST'i başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Şimdi de 10'uncusunu düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk dünyası, dost ve kardeş coğrafyalarda TEKNOFEST düzenleyerek bu hareketi daha da genişletmeyi hedefliyoruz diye belirten Selçuk Bayraktar sözlerini şöyle tamamladı: "Buradan anne ve babalarımıza bir kez daha sesleniyorum. Çocuklarımız, ülkemizin ve dünyanın geleceğine işte burada yön verecekler. Burada bir değişim rüzgarı esiyor. TEKNOFEST gençleri; önce kendilerini, sonra ailelerini, sonra şehirleri, Türkiye'yi ve dünyayı değiştiriyorlar. Daha adil, eşitlikçi, müreffeh ve güvenli bir dünya sizlerle kurulacak.

Türk milletinin dünyada neler yapabileceğini işte buradaki gençler gösterecek. Hep birlikte dünyanın geleceğini Türkiye'den inşa edeceğiz. Annelerimiz ve babalarımız emin olunuz, TEKNOFEST gençleri sizin gururunuz olacak. Sizlere tüm heyecanımla, tüm samimiyetimle sesleniyorum, hayalleriniz burada gerçek olacak. Dünyayı değiştirecek hayallerinizle bu yolculuğa sizler de katılın. Gelin, hep beraber dünyayı değiştirelim.

Bugün Adana'dayız, Adana'dan ülkemin bütün gençlerine sesleniyorum. Diyarbakır'dan Trabzon'a, güzel İzmir'den Şanlıurfa'ya, gözbebeğimiz İstanbul'dan başkentimiz Ankara'ya, ülkemin bütün gençlerine sesleniyorum. Hayallerinizle, heyecanınızla gelin. Aklınızla, fikrinizle gelin. Özgürce gelin, eleştiri ve itirazlarınızla gelin. Sevgiyle gelin, memleketimize olan aşkınızla gelin. Gelin, bu gençlik hareketine bir omuz verin. Gelin, el ele tutuşalım. Gelin, dünyayı değiştirelim. Gelecek sizsiniz, siz geleceksiniz." dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —