Teknopark İstanbul 53 firmayla SAHA EXPO’ya damga vurdu

Teknopark İstanbul 53 firmayla SAHA EXPO’ya damga vurdu

Teknopark İstanbul 53 firmayla SAHA EXPO’ya damga vurdu

Teknopark İstanbul, Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un düzenlediği SAHA EXPO’ya, fuar genelindeki yüzde 10’unu oluşturan 53 firma ile katılarak göz doldurdu.

İSTANBUL (İGFA) - Teknopark İstanbul, Savunma sanayiinin devleriyle Türk firmalarını buluşturan üçüncü SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda son teknoloji ve yenilikçi çözümlerini görücüye çıkardı. 25-28 Ekim tarihlerinde Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen ve 57 ülkeden 250 yabancı ve 750 yerli firmanın yer aldığı fuarda Teknopark İstanbul, 51 Ar-Ge ve 2 kuluçka firmasıyla projelerini sergiledi.

Türkiye’nin marka değeri olan yenilikçi teknolojilerin uluslararası arenaya çıktığı SAHA EXPO’ya katılan Türk firmalarının yüzde 10’u Teknopark İstanbul çatısı altında faaliyet gösteriyor. 876 firma ve 24 üniversitesiyle Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un düzenlediği fuarda bu yıl firma kümelenmeleri, geçmiş yıllara göre daha yüksek bir katılımla gerçekleşti. Farklı ülkelerden 10 bakan, 203 resmi ve 115 ticari delegasyonun katıldığı fuar boyunca girişimci ve temsilciler, Teknopark İstanbul tanıtımı gerçekleştirdi.

YERLÜ ÜRETİM POTANSİYELİ 

2 yılda bir yapılan SAHA EXPO Fuarı, savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayiine yönelik üretim yapan ana platform üreticilerinin, tedarikçilerin ve bu sektörlerde tedarikçi olarak yer almak isteyen firmaların bir araya geldiği platform olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin savunma, havacılık, denizcilik ve uzay endüstrisinde yerli üretim potansiyelinin sergilendiği fuar, Kuzey Marmara koridorunda faaliyet gösteren 65 bin sanayi firmasının gücünü, kümelenerek, ortak bir sinerjiye dönüştürme hedefi doğrultusunda kurulan SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği tarafından düzenleniyor


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracı

Toprak Razgatlıoğlu’ndan muhteşem geri dönüş

Mandalinalar Bursa pazarlarında yerini aldı

Restelli; ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum’

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

Bursa'da Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Yenişehir’de kaçak Suriyelilere operasyon

Ali Koç, Erzurum Fenerbahçeliler Derneği'ne akreditasyon belgesini verdi

Diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor

Bursa Emniyeti'nden kritik uyarı! Oltaya gelmeyin!

Yenişehir Belediyespor’da milli transfer

Avrupa Spor Haftası Dilovası'nda kutlandı

İDO vapurunda sır ölüm

Başkan Büyükkılıç, organik ürünleri elleriyle topladı, yemek pişirdi

Bursa’da palet fabrikası alev alev yandı

Başkan Hürriyet’ten festival teşekkürü

Yaşı kadar hapis cezası almıştı, böyle yakalandı

CHP Bergama Gençlik Kolları Başkanı Atakan Tekin: "Demokratik hak kimsenin elinden alınmamalı"

“Dedemin Gözyaşları” gişede liderliği koruyor

Taybıllı Kavun üreticisini dinledi

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor