Tıbbi atıklar artık doğaya zarar veremeyecek

Tıbbi atıklar artık doğaya zarar veremeyecek

Tıbbi atıklar artık doğaya zarar veremeyecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama sahasında yer alan Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi’nde, her gün ortalama 9 ton tıbbi atığı bertaraf ediyor. Kent genelinde 820 sağlık kuruluşundan düzenli aralıklarla toplanıp sterilize edilen ve evsel atık niteliği kazanan bu atıkların doğaya zarar vermesinin önüne geçiliyor.

MERSİN (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi koordinesinde sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sonucu oluşan tıbbi atıklar düzenli olarak toplanıyor. Nisan 2019’dan bu yana, 10 milyon 128 bin 77 kilogram tıbbi atık sterilize edilerek bertaraf edildi. Son teknoloji ekipmanlar ile işleme tabii tutulan atıklar, 135-145 santigrat derecede 3 bar basınçla sterilize ediliyor. Büyükşehir, bu işlemle tıbbi atıkların çöp olmasının ve doğaya zarar vermesinin önüne geçiyor. Ayrıca tıbbi atıklardan dolayı oluşabilecek riskler de en aza indirilerek, hem çevre hem de toplum sağlığı korunuyor.

“Tıbbi atıkların bertarafında kimyasal kullanılmıyor”

KALDE Enerji Tıbbi Atık Tesisi Müdürü Deniz Sünkür, Mersin Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası içerisinde bulunan Tıbbi Atık Tesisi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verirken, “Mersin il genelinde 50’si büyük üretici olmak üzere, toplamda 820 adet sağlık kuruluşunun faaliyetleri sonucunda oluşan tıbbi atıkların tamamı, 3 adet lisanslı ve özel donanımlı aracımızla tesisimize taşınmakta. Burada sterilizasyon işlemleri gerçekleştirildikten sonra nihai bertarafı sağlanmakta. Saatte 1 ton kapasiteli tesisimizde, tıbbi atıklar sterilizasyon işleminin ardından evsel atık niteliği kazanmaktadır. Günde ortalama 9 ton civarında tıbbi atık sağlık kuruluşlarından toplanıyor ve tesisimize taşınıyor” dedi.

Sterilizasyon sürecini de anlatan Sünkür, “Tesisimizde bu atıklar konteynırlara boşaltılıyor. Sterilizasyon işlemi yaklaşık 40 dakika kadar sürüyor. Herhangi bir kimyasal kullanmıyoruz. Sadece yüksek sıcaklıkta basınç ve yüksek kızgın buhar kullanıyoruz. Daha sonra sterilize edilmiş atıklar tesisimize gelirken tıbbi atık hüviyetindeyken, işlemlerinin ardından evsel atık kimliği kazanıyor. Katı atık sahasında bize gösterilen bölgeye, evsel atık olarak bertaraf ediyoruz” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

İnegöllülere Fetih Nesli Anlatıldı

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık çalışmaları sürüyor

Büyükşehir’den Kırsalda Hayvancılığa Destek

Manisa'da Toprak Sağlığı İçin Uluslararası Proje

BAŞKAN ÖZÇELİK TİYATRO EKİBİYLE BULUŞTU

İstanbul Şile'de 'İyilik Elçileri' buluştu

İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi'nde son rötuşlar

İzmir'de 850 personel ve 640 araçla sahada

CANDAN BAŞKAN'IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kayseri Büyükşehir, 61’inci Şehir Bülteni’ni Dijital Ortamda Yayınladı

Bakan Göktaş, şehit ve gazi yakını öğretmenlerle buluştu

Kulp'ta sulama göletine düşen araç 2 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Bilecik Pazaryeri’nde esnafa devlet teşvikleri anlatıldı

İzmir Bornova’da zeytin üreticilerine lojistik destek

20 bin atama sonuçlandı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece atamalarda değil okullaşmada da tarihi adımlar attık

Çocuklara hakları anlatıldı

Başkan Kaya, engelli Cengizhan’ın ailesinin isteğini yerine getirdi

Bursa'da ‘Yeşil Sanayi-Yeşil OSB’ Zirvesi

Deniz ulaşımına olumsuz hava engeli

Edirne Keşan'da ikinci taş ocağı davası! Gönüllü avukat ile 10 davacı başvuru yaptı

SASKİ ‘Sarı Kod’ uyarısına karşı hazır