Ticaret Bakanlığı'na uluslararası ödül

Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı'na uluslararası ödül

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası ve Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) tarafından verilen Tüketicinin Korunması Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerin korunması için devreye aldığımız yenilenmiş ürün sistemimiz Dünya Bankası tarafından ödüle layık görüldü.

 Tüketicinin Korunması Yarışması, Dünya Bankası'nın Uluslararası Rekabet Ağı ile birlikte son 10 yıldır düzenlediği Rekabet Savunuculuğu yarışmasını tamamlayıcı bir çalışma olarak tüketici haklarını koruma konusunda iyi uygulamaları, düzenlemeleri ve sektörel uyumu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda Türkiye, yenilenmiş ürün sisteminin kurulması ve geliştirilmesine yönelik olarak yurt içi paydaşlarla mevzuat hazırlama, uygulama ve izleme adımlarında yürüttüğü iş birliği sayesinde ‘Üçüncü taraflarla iş birliği’ kategorisinde ödülün sahibi oldu. 

YENİLENMİŞ ÜRÜN SİSTEMİ DÜNYADAKİ ÖNCÜ UYGULAMALAR ARASINDA YER ALIYOR

Yenilenmiş ürün sistemi, cep telefonu ve tablet gibi ikinci el piyasasında sıklıkla alışverişe konu olan teknolojik ürünlerin belirli bir standartta yenilenmesi, ithalatın azaltılması, kullanım ömrü henüz dolmayan teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılarak israfın ve çevreye verilen zararların önlenmesi amacıyla 2020 yılında Ticaret Bakanlığı’nca devreye alındı.

Uygulamanın yaygınlaşması amacıyla, bilgisayarlar, akıllı saatler, modemler ve oyun konsolları da sisteme dahil edilerek, bu ürünler Ticaret Bakanlığı’nın yetki verdiği 22 yenileme merkezi tarafından yenilenip güvenli ve garantili şekilde tüketicilere sunuluyor. Ticaret Bakanlığı, geliştirdiği öncü uygulamalarla tüketicilerin ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmaya devam ediyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Ağrı'dan acı haber! Araç kazasında 1 askerimiz şehit

Sakarya Pamukova yeni yatırımlarla daha güzel günlere ulaşacak

Bursa Mudanya'da 9 gün sürecek Mütareke etkinlikleri başlıyor

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Göynük pazarını inceledi

Ekim ayının şanslı burçları hangileri?

Green Card başvuruları başladı

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

Başkan Bozbey; “Desteklerimizle tarım alanları ekilecek, hayvancılık gelişecek”

Bursa Büyükşehir’den uluslararası işbirliği

Kaybolmaya yüz tutan mektup geleneği yeniden canlanıyor

Fitch, Bursa’nın kredi notunu yükseltti

Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: İsrail’in hedefi Türkiye olamaz

KOÇ Holding'in Umut Kentler Projesi, Uluslararası Platformlarda Takdir Topluyor

Antalya Film Forum Finalistleri Belli Oldu

Avrupa'da tatil hayal mi olacak?

Veliler kantin fiyatlarından şikayetçi

Yaren Leylek ile Adem Amca'nın dostluğu beyaz perdede

Okullar açıldı, covid-19 vakalarında artış yaşandı

Güzelyalı sahili çiçekleniyor

Gıda güvenliği için yeni dönem başlıyor

İmamoğlu, SPD Genel Başkanı Lars Klingbeil’i Ağırladı