Türk gençleri okumada Avrupa'yı solladı

Türk gençleri okumada Avrupa

Türk gençleri okumada Avrupa'yı solladı

Türkiye’de gençler, yılda ortalama 25 kitap okuyarak Avrupa’daki gençleri geride bıraktı.

İSTANBUL (İGFA) -Avrupa’nın en değerli eğitim teknolojileri şirketi GoStudent, 11 - 18 yaş grubu öğrencilerin okuma alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla içlerinde Türkiye, Almanya, İtalya ve Meksika’nın bulunduğu yedi ülkede bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda Türkiye’deki gençler, 2021’de yılda ortalama 25 kitap okuyarak, Hollanda (15), Almanya (12), Yunanistan (12), İtalya ( 11 ), İspanya ( 10 )ve Meksika (9) ’daki akranlarını geride bıraktı.

Oyun konsolları, akıllı telefon, bilgisayar ve tablet kullanımının yükselişiyle birlikte birçok kişi kitaplara olan ilginin azalacağını düşündü ancak Türkiye’deki gençler yılda ortalama (25) kitap okuyarak Avrupa ortalamasını (13.5) neredeyse ikiye katladı.

Araştırmada dikkat çeken unsurlardan biri de ebeveynlerin okuma alışkanlıkları oldu. Ebeveynler ne kadar çok okursa çocuklarının da okuma alışkanlığı yüksek oluyor. Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 66’sı haftada en az bir kitap okuyarak diğer ülkelerin arasında birinci sırada yer aldı.

Gençlerin yüzde 53’ü hafta sonunun ve boş zamanlarının kitap okumak için en sevdikleri zamanlar olduklarının yansıdığı araştırmada, gençlerin yüzde 46’sı çizgi romanın okumaktan en çok keyif aldıkları kitap türü olduğunu söylerken, yüzde 41’i de fantastik macera türü kitapların en favori kitapları olduğu aktarıldı. 

Harry Potter Türkiye gibi İtalya, İspanya, Meksika, Almanya, Hollanda ve Yunanistan’da en çok sevilen kitapların başında gelse de Türkiye’de en çok Şeker Portakalı ve Küçük Prens sevildiğine dikkati çekilen raporda  ülkemizde gençlerin yüzde 89’u hala geleneksel olan basılı kitap formatını tercih ederken, yüzde 4’ü sesli kitap ve yüzde 3’ü e-kitap tercih ediyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bursagaz güvenli gaz kullanımı için uyardı

Başkan Bozbey dünya şampiyonu Dilek Yavaş’ı ağırladı

İklim krizi su kaynaklarını vurdu

Manisa'da sanat sınırlaması kaldırıldı

Ankara'da 'Erzurum' havası

Bursa'da ilk konser Lena Chamamyan'dan

Soğuk hava ve kar yağışları geliyor!

GENSED, Eskişehir’de sektör temsilcileriyle buluştu

Beden eğitimi branşına 'Milli' atama

Manisa'da Pati Çarşı sokak hayvanlarına umut oluyor

Tekrarlar ve uzatmalar kekemelik belirtisi olabilir!

Muğla 'Tarihi Kentler'e ev sahipliği yapacak

İstanbul Bursa'ya indi!

Düzce'de hastaneye giden hükümlü firar etti

Türkiye’nin ikinci en büyük projesi Konya’da görücüye çıktı

İstanbul Bakırköy yenileniyor

Konuşmamız Gerek'ten 'Regl Hijyeni Rehberi'

Tokat'ta yeni sanayi sitesine iki alternatifli çözüm

DEVA Partili Ekmen: Mersin'den Avrupa'ya doğrudan uçalım!

İstanbul'daki yenidoğan desteğinde hedef 45 bin aile

Denetimler sıkı olacak! 1 Aralık'ta başlıyor...