Türk Rock Müziği'nin Güçlü Sesi Gizem Saatçi'den "Koçum Ye" Çıkışı!

Türk Rock Müziği

Türk Rock müziğinin unutulmaz isimlerinden biri olan Gizem Saatçi, yeni çıkışı "Koçum Ye" ile yine dikkatleri üzerine çekiyor. Güçlü yorumuyla rock müziğine damga vuran Saatçi, hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor!

UBA/MAGAZİN - Gizem Saatci Turkiye'nin tek bassist Kadın vokali basteci ve şarkı sözü yazarı'nı biraz yakından tanıtalım istedik:

Gizem Saatci, 11 Mart 1985 yılında Istanbul Üsküdar Zeynep Kamil hastanesinde babası kökeni Rize Pazar olan ve annesi de Giresun Tirebolu 'lu olan yani baba laz, anne kafkas yörüğü olan  doğu karadenizli bir ailenin ilk çocuğu olarak hayata başlar. 
Ilkokul yılları Istanbul Okmeydanı'nda geçer.Okulunda üçüncü sınıftan beşinci sınıfa ,ortaokulda ise Orta ikiden 3 e atlatma yapılır.Orta okul ve lise yılları Istanbul Kasimpaşa,Hasköy ve Tepebaşı'nda geçer.Ortaokul'Anadolu lisesi sınavlarında Galatasaray Lisesi'ni kazanmasına rağmen, aile etmenleri nedeniyle gidememiştir.
Ortaokul'dan başlayarak siyaset onun bir bütünü olmuştur.
Bunun en büyük sebebi ise ,yaşadığı ve büyüdüğü çevredir.
Gizem ,çok asi ,başına buyruk....
Gizem büyük bir istekle beyin cerrahı olmak ister.Ailesi ise onun,elinin kolay yönden ekmek tutmasını bir bankaya girip  ,orada bilgisayar programcısı olmasını ister. 
Lise'ye kendisini doktor olabilmek için,Taksim Atatürk Super Lisesi'ne annesiyle yazdırır.
Ertesi günü evde babasından çok büyük bir dayak yer.
Beyoğlu Anadolu Teknik Lisesi 'nde bir sene elektrik okuduktan sonra,bilgisayar program lama bölümünden mezun olur.
Gizem,lisede ailesine tepki olarak bass gitar öğrenip,heavy metal ve hard rock gruplarında Istanbul'da sahne almaya başlamıştır.
Lisede laylaylom muzikde davul dersi almış ve orada enstruman satış elemanı olarak çalışmaya başlamıştır.
Üniversite olarak Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar programcılığı'ndan Namık Kemal Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği 'ne geçiş yapıp okulunu bitirmistir. 
Okulun ardıdan 
Kanada'ya gitmiş,London McQuade  müzik akademisi Blues Rock eğitimini şan ve bass gitar hocalığı olarak bitirmiştir.
Kanada'da ve Amerika 'da bircok local ve ünlü muzisyenle de hem kayıt hem de konserlerde çalışmıştır.
Dünyaca ünlü Bbking,Amanda Marshall,Shana Twain, Ritchie Blackmore Deep Purple,gitar virtuozu eşi Esat Saatci [esatriyani],Üstad Hasan Cihat Örter,Sabih Cangil ,Serkan Civelek gibi isimlerle çalışmıştır.
Gizem Saatci,bize bir soyleşinde doktor olamadım bari hemşire olayım demiştim..
St.Lourance College Canada 'da 
psychological nursing yani psikolojik hemşirelik, Herzing College de paralegal avucasy [cezai ehliyeti hafif davalara bakan] avukatlık bölümlerini bitirmiştir.

Gizem Saatci ,"Ye koçum ye" yi şöyle anlatır:

Malesef ülkemiz insanının  toplum yapısı olarak,insana insan olarak değil de ,sadece sahip olduğu maddi değerlerle Kalite olarak fiyat biçmesi 'ni anlattığım şarkımda
Metrolarda muzisyenlerin çalmasına karşı bir muzisyen olarak da tepkimi göstermiş oldum. 
Bizim Sadaka atılacak sanatımız yok!
Sanatçı El öpmez,sanatçının eli öpülür demiş Atatürk ...Malesef sanata Sadaka atılmasına göz yuman bir koyun sürüsüne seslendim...
Millet ,buzdolabı bomboş ,işsiz halde cinnet geçirip ailesini katlederken, bizden Ankara Havası mı çalmamızı bekliyorlar?
Atatürk ruyalarimizda uyanin diyor!
Belki uyanırlar diye bizde "Ye koçum ye dünyası"dedik... 

 

Kaynak: Gizem Saatçi



ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz