Türkiye'deki işverenleri önümüzdeki çeyrek sakin piyasa bekliyor

Türkiye

Türkiye'deki işverenleri önümüzdeki çeyrek sakin piyasa bekliyor

ManpowerGroup'un İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, işverenlerin önümüzdeki çeyrek için sakin ancak olumlu bir iş piyasası beklediği Türkiye'de Net İstihdam Görünümü (NEO) yüzde 12 puan oldu.

İSTANBUL (İGFA) -  ManpowerGroup, 2024 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin işe alım beklentilerini ölçmek için 42 ülkede 40 bin 340 işverenle İstihdama Genel Bakış araştırmasını gerçekleştirdi.

Ankete göre önümüzdeki çeyrek için istihdam görünümü, şu anda iyileşme ve potansiyel yavaşlama arasında bir kavşakta olan bir iş gücü piyasasını ortaya koyuyor. Bölgesel farklılıklar belirgin olmakla birlikte çoğu ülkede istikrarlı iyileşme ve ihtiyatlılık bir arada görülüyor. Genel olarak işverenler, küresel ekonomik koşulların hassas dengesini dikkate alarak ihtiyatlı bir iyimserlik yansıtıyor.

Ankete göre küresel istihdam görünümünde yavaş iyileşme nedeniyle mevsimsellikten arındırılmış Net İstihdam Görünümü (NEO) 25'e yükseldi. Bu, geçen çeyreğe göre 3 puanlık bir artışa işaret etse de 2023'ün 4. çeyreğinde kaydedilen seviyelerin 5 puan altında kalıyor. Bu durum, işverenlerin geçen çeyreğe kıyasla işe alımlarını bir miktar hızlandırdığını ancak henüz geçen yıl bu zamanlarda görülen işe alım hızına geri dönmediklerini gösteriyor.

Hindistan, beklentilerin üzerindeki ekonomik büyümenin etkisi ile önümüzdeki çeyrek için en yüksek istihdam görünümünü bekleyen ülke oldu. Ancak Asya Pasifik'teki görünüm, ekonomisi beklenenden daha yavaş bir hızda büyümeye devam eden Çin'den olumsuz etkileniyor. Kuzey Amerika'da ise istihdam bir kırılma noktasında. ABD'de birçok kişi temmuz ayında açıklanan ve beklentilerin altında kalan istihdam rakamlarına ilişkin endişelerini dile getirdi. Ancak bazıları da istihdamın yavaş da olsa sağlıklı bir hızda artmaya devam ettiğini belirtiyor. Güney ve Orta Amerika ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgelerindeki istihdam görünümleri de büyük ölçüde yatay bir seyir izliyor.

Bu arada işverenlerin önümüzdeki çeyrek için sakin ancak olumlu bir iş piyasası beklediği Türkiye'de Net İstihdam Görünümü (NEO) yüzde 12 puan oldu. Bu, bir önceki çeyreğe göre 4 puanlık, geçen yılın aynı dönemine göre ise 12 puanlık bir düşüşü yansıtıyor.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

ALANYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN BAŞKAN ÖZÇELİK’E PLAKET

Eş Başkan Hatun, Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı

Eş Başkan Bucak, Mardin’de düzenlenen yürüyüşe katıldı

Kahvelerde kadına yönelik şiddete dikkat çekilen broşürler dağıtıldı

Görgel; “Ekinözü’nü Yatırımlarımızla Çok Daha İyi Noktaya Taşıyacağız”

Kepez Gündoğdu Mahallesi’ne yağmur suyu drenajı sonrası asfalt

Başkan Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı yayımladı: “Öğretmenler aydınlık geleceğimizin mimarlarıdır”

Sayındaş’tan Diş Hekimleri’ne ziyaret

Başkan Seçer’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kitap Fuarı’na Ulaşım Kolaylığı; Ücretsiz Seferler

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Jandarma Etkinliği

ÇKSM Öğrencileri İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı Gezdi

Büyükşehir, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN PERSONEL SAĞLIĞINA YÖNELİK ÖZEL EĞİTİM

BAŞKAN ALTAY: “HATAY’DAKİ ANADOLU’NUN İLK CAMİSİNİ DÜNYA KÜLTÜR MİRASINA YENİDEN HEDİYE EDECEĞİZ”

Esenyurtlu Anne ve Babalar Artık Daha Bilinçli...

Lezzet Ustaları ‘İçli Köfte’ İçin Yarışacak

ÇINAR ÇOCUK EVLERİNİN MİNİKLERİNDEN BÜYÜK MESAJ: 20 KASIM’DA ÇOCUK HAKLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Ortahisar Belediyesi’nde Organ ve Doku Bağışı eğitimi verildi

MİNİKLERE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ANLATILDI

İBB’DEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL UYGULAMALAR