İSTANBUL (İGFA) - Akbank, Deloitte, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU ve Yüzyıllık Markalar Derneği’nin birlikte yürüttüğü 'Yüzyıllık Marka Olmak' araştırması tamamlandı. Araştırmadan yola çıkılarak hazırlanan ‘Yüzyıllık Marka Olmak’ adlı kılavuz kitapta, 32 markanın son kuşak temsilcileri ve üst yöneticileri ile yapılan görüşmelere yer veriliyor. Yüzyıllık marka olmayı anlatan marka temsilcilerinin en fazla üzerinde durdukları kavramlar; itibar ve güven ilişkisi olarak öne çıkıyor.
Aile şirketlerinin ülke ekonomisi için çok önemli değerler olduğunun altını çizen Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, sürdürülebilir kalkınmaya katkılarını desteklemek için pek çok çalışma yaptıklarını belirterek, Osmanlı döneminde filizlenip, Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık eden aile şirketlerinin başarı ile yönettikleri marka olma süreçlerine ve tecrübelerine yer verilen “Yüzyıllık Marka Olmak” adlı bu ikinci araştırma raporunda bir asırlık deneyimleriyle markaları ele aldıklarını anlattı. Oğuz, araştırmadan yola çıkarak oluşturulan ve benzersiz kuruluş hikayelerini içeren ‘Yüzyıllık Marka Olmak’ kılavuz kitabının yeni girişimciler için de ilham verici bir çalışma olacağına inandığını söyledi.
Deloitte Türkiye Ortağı ve Denetim Hizmetleri Lideri Ali Çiçekli, Yüzyıllık Markalar Derneği, Akbank ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi EDU ile Türkiye’nin değerleri haline gelmiş ve yüzyılı aşkın süredir faaliyet gösteren markaların uzun süreli başarılarını analiz ettiklerini kaydetti.
Rapora ulaşmak için tıklayabilirsiniz