Uçurtmalar Bursa Nilüfer'de 'Barış' için uçtu

Uçurtmalar Bursa Nilüfer

Uçurtmalar Bursa Nilüfer'de 'Barış' için uçtu

Bursa'da Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi'nin düzenlediği "Nilüfer Uçurtma Şenliği", renkli görüntülere sahne oldu. 480 yarışmacının katıldığı etkinlikte uçurtmalar, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Gölyazı semalarını süsledi.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi'nin gelenekselleştirdiği "Nilüfer Uçurtma Şenliği", bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.

Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenen şenliğe 480 yarışmacı katıldı. Gölyazı Mahallesi'ndeki Zambaktepe'de düzenlenen şenlikte ebeveynler, çocuklarıyla birlikte uçurtma yapıp uçurdu. Şenlikte çocuklar doyasıya eğlenirken, uçurtmalar Gölyazı semalarını renklendirdi.

Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın ile çok sayıda aile katıldı.

Şenlikte önce herkes Saaddettin Gökbulut'un yönettiği "Uçurtma Atölyesi"nde uçurtma yapımının tekniklerini ve inceliklerini öğrendi. Ardından da herkes uçurtmalarını yaptı ve gökyüzünde uçurdu.

Yüzlerce çocuk ve ebeveynin katıldığı şenlikte, jüri tarafından yükseklik, güzellik ve özgünlük kriterlerine göre değerlendirilen en iyi dört uçurtmaya ödül verildi. Değerlendirme sonucunda Masal Zeynep Aslan birinci, Adnan Zengin ikinci, Sarp Kabaroğlu uçurtmalarıyla üçüncü oldu. Samet Koç'a ise mansiyon ödülü verildi. Kazananlara ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, eşi Nuray Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın verdi.

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 22'ncisi düzenlenen Nilüfer Uçurtma Şenliği'nin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tüm katılımcıları kutladı. Başkan Şadi Özdemir, bu şenliği büyüterek devam ettirmek istediklerini belirtti. Bölgenin turizm potansiyeline de dikkat çeken Şadi Özdemir, "Gölyazı, Fadıllı ve Ayvaköy mahallelerini turizm bölgesi olarak değerlendirip daha keyifli ortamlar yaratacağız" dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın da Dünya Barış Günü'nde şenliğin daha anlam kazandığını belirterek şenliğe katılanlara teşekkür etti.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bursa Osmangazi'den 'barış' şarkıları

Düşen telefonunu alırken kayalıklara sıkıştı!

Düzce'de fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

Keşan TSO’dan yerel esnafa destek çağrısı

Genç kadınlar riskten kaçıp nakite sarılıyor, yatırım yapmıyor!

Uçurtmalar Bursa Nilüfer'de 'Barış' için uçtu

Dönüş yolu çile oldu!

Ahievren'de 5. Geleneksel Kavun–Karpuz Şenliği

EMEP’ten çocuklara çağrı: Çocuklara bir öğün yemek verilsin

Başkan Bozbey'den balıkçılara 1 Eylül ziyareti

Bursa Gürsu'da üç okul birden açılıyor

Malatya Darende'de 71'inci kez kapılarını açtı

Marmaris'te Arya ile 'Zafer' coşkusu

Okullarda ilk zil 'uyum' için çalacak

Enflasyon muhasebesi kabusu bitti... Keşan esnafı da nefes aldı!

Oyuncu Düzyatan, Türkiye'yi BM'de temsil edecek

Melis Fis sevenleriyle Beylikdüzü'nde buluştu

Körfez'in acil oksijene ihtiyacı var!

'Beceri temelli' yeni ders kitapları hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Veliaht Prensi El Suud ile görüştü

MASKİ’den gereksiz kazı iddialarına yanıt