Uluslararası aşçı ve şefler Vali Demirtaş’ı ziyaret etti

Uluslararası aşçı ve şefler Vali Demirtaş’ı ziyaret etti

Uluslararası aşçı ve şefler Vali Demirtaş’ı ziyaret etti

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen aşçı ve şefler Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)- Mardin Büyükşehir Belediyesi Makam Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Vali Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyon Başkanı Hasan Özaygut, Uluslararası Gastronomi Federasyonu Başkanı Mehmet Kaplan, Mezopotamya Uluslararası Gastronomi Kültür ve Pastacılar Derneği Başkanı Şeyhmus Kaplan, UGEF As Başanı Veysi Cevahirli, Ahmet Fevzi Öner, Muzaffer Ceylan ile Pembegül Ergene hazır bulundu.

Bölgede gastronomi anlamında çeşitli etkinlikler yapmayı planladıklarını ifade eden Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyon Başkanı Hasan Özaygut, arkadaşlarımız ile berber Mezopotamya’nın zengin kültürüne katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Mezopotamya ve bölgenin zengin yemek kültürünü tanıtmak ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla Mardin’de Uluslararası Gastronomi Festivali yapmayı planladıklarını belirten Vali Demirtaş, ‘’Öncelikle nazik ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin yapmış olduğu lezzetler ile hayatımızı idame ettiriyoruz. Nasip olursa Ramazan Bayramından sonra yapacağımız Uluslararası Gastronomi Festivali ile bölgemizdeki yemek kültürünü dünyaya tanıtmak ve bu etkinlikleri sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. İlimizde daha önce coğrafi işaret alan ürünlerin sayısını da bu vesileyle çoğaltmayı amaçlıyoruz. İlimiz Turizm, Tarım ile birlikte gastronomi ile de anılması için çalışmalarımız son sürat soruyor. GAP suyunun da gelmesi ile beraber İnşallah Mezopotamya Ovasında daha bereketli ürünler elde edeceğiz. Atamızdan bizlere miras kalan kültürümüze sahip çıkacağız.’’ diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Manisa Ahmetlili kadınlarından şehrin tarihi mekanlarına ziyaret

Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

Sakarya yeni arterde bisiklet yolu da tamamlandı

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Dilovası'ndan 4 Ekim farkındalığı

TALEP PATLAMASI OLDU! SAVAŞTAN KAÇANLAR İŞTEYİM.COM’A BAŞVURUYOR

Bursa’da trafik düzenlemesi

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

Bursa'da üniversite sanayi iş birliğine yeni adım

Başkan Aydın: “Can dostlarımızı 365 gün düşünmemiz lazım”

Muğla'nın suyu anlık olarak izleniyor

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği