Tarih: 26.04.2024 16:14

Ünseli; Hiç tartışmasız kesinlikle aile bir toplumun temel taşıdır.

Facebook Twitter Linked-in

ZELİHA GÜÇLÜ

İZMİR / UBA -  Psikolojik Danışman ve Ödüllü Uzman Yaşam Koçu Şelale Ünseli alanındaki birçok çalışmayı ve sunduğu hizmetleri muhabirimiz Zeliha Güçlü' ye  anlattı. 

Ünseli;Hiç tartışmasız kesinlikle aile bir toplumun temel taşıdır. Toplumun genel tanımında; anne, baba ve çocuktan oluşan en küçük insan topluluğudur denir. 

Herşey ailemizde başlar öyle değil mi? Aile içindeki etkileşim, öğrenilenler,yetişme şekli, birbirine davranış ve hitap şekli , zorluklar karşısında çözüm üretme şekli, çalışkanlık, disiplin gibi değerler ve bunun gibi birçok şeyi ailede ediniriz. 

Ayrıca  aile içindeki huzur veya huzursuzluk, anne ve babanın birbirlerine ve çocuklarına davranış şekli , aile fertlerinin toplumdaki gergin veya sakin olabilmesini de tetikler. Eğer bir toplumdaki aile yapıları ne kadar sağlıklı ve düzgün olursa , toplum da sağlıklı ,düzgün ve güçlü bireylerden oluşacaktır. 

Aile fertlerinin birbiri ile sürekli çatışması, birbirlerini anlamak , çözüm üretmek yerine hep olumsuzlara odaklanılması, toplumda da birbirini anlamayan , çözüm üretmek yerine sürekli karşı tarafı eleştiren bireyleri çoğaltma riski oluşturur. Ailede her bireyin önce kendisinde ne yanlışlar, yanlış anlamalar var nasıl aşarıma odaklanması ve düzelmek için çaba göstermesi, aile büyüklerinin çocuklara örnek teşkil edeceğinden önemlidir. 

Herkesin birbirini anlamaya çalışıp empati ile yaklaştığı , birlikte olumluya odaklanıp daha olumluya nasıl ulaşırız diye düşündüğü yapıcı üretken toplumun yapı taşlarını ailemizde atmaya odaklanmamız dileği ile hepinize ailelerimize bir de olumlu gözlükle bakmanızı naçizane öneriyorum. 

Farkı farkedeceksiniz .Ailemizin değerini bilelim, saygı ve sevgi ile ailemize sahip çıkalım. Dağılan ailelerden olmamak için en baştan sabırla ve tek taraflı değil , tüm fertlerle takım ruhu ile güçlü aile olmanın mutluluğunu hissetmeniz dileği ile sevgilerimi sunuyorum.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —