Unutulmaya Yüz Tutmuş Antep İşi Belediyemiz Tesislerinde Hayat Buluyor

Unutulmaya Yüz Tutmuş Antep İşi Belediyemiz Tesislerinde Hayat Buluyor

Unutulmaya Yüz Tutmuş Antep İşi Belediyemiz Tesislerinde Hayat Buluyor

Belediyemiz bağlı Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler Gaziantep’in en eski sanat eserlerinden olan el işini yaşatmaya çalışıyorlar.

Gaziantep’in unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından biri olan “Antep işi” Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde yaşatılıyor. Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’ne gelen kursiyerler elişi göz nuru olan Antep işini ilmek ilmek işleyerek kızlarının veya torunlarının çeyizlerine saklarken aynı zamanda satış da yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

 

Aile Ekonomilerine Katkı Sağlıyorlar

Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde eğitim gören Hülya Yeşil, “Antep İşi’ni öğrenmeye12-13 yaşlarındayken teyzemlerle başladım. Sonra komşumuzdan öğrendim. Antep işini severek yapıyoruz. Aile ekonomimize önemli bir destek” dedi.

Belgin Kaplan, yapılan işin çok emek istediğini belirterek “Antep İşi 101 teknikle, çeşitli kumaşlar üzerine yapılan çok zahmetli bir iştir. Her deliğe defalarca batıyorsunuz. Biz bunun kaybolmasını istemiyoruz. Gençler artık okuyorlar ve Antep İşi’ni öğrenmeye çok heves etmiyorlar. Bizler son dönem nakışçılarmışız gibi gözüküyor. Bostancı Mektebi gibi güzel bir tesisimiz var. Öğretmenlerimiz, müdürümüz var. Daha çok arkadaşlarımız var. Burası bize terapi gibi oluyor. Hem para kazanıyoruz hem de ailemize destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Antep İşi’nin özelliklerini anlatan Arzu Ümerveklioğlu, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde bize çok güzel imkanlar sunuyor. Burada hocalarımız daha değişik teknikler öğrenmemiz için bize yardımcı oluyor. Farklı şeyler yapıyoruz. Çantalar yapıyoruz, oda takımları yapıyoruz. Ayakkabılara kadar yaptık. Değişik sabahlıklar, gecelikler. Antep İşi’ni her türlü şeye uyguluyoruz. Değişik kumaşlardan, değişik renklerden her türlü kumaşa, nakışlar yapıyoruz. Çok emek isteyen bir iş. İlmek ilmek dokunuyor yani. Bayağı uzun zaman alıyor. Bir oda takımı bir buçuk sene ile iki sene arasında yapılıyor. Her türlü şekil, çiçek, motif yapıyoruz. Biz daha önce farklı birkaç teknik biliyorduk. Buraya geldikten sonra farklı teknikler de öğrendik” şeklinde konuştu.


Gaziantep,Şahinbey Belediyesi
belediye365.com

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Yıllık 6 milyar TL tasarruf ettirecek yol hizmete girdi

Bakan Kurum İstanbullulara seslendi: Talep sizden yarısı bizden

Yarıyıl tatili otobüs bileti satışlarını yüzde 40 artırdı

Saadet Partisi Bursa'dan Muharip Gaziler'e ziyaret

Diş tedavisi uyutarak güvenli mi?

Yeniden Refah Bursa'dan iktidara yüklendi

Ramazan Ayanoğlu: “2025’te 100 Yeni Market Açacağız”

Tutuklanan Başkan görevden uzaklaştırıldı!

2025 Youth BCL Nisan'da Manisa'da

Muğla Dalaman'da arıcılara destek

Mardinli dünya şampiyonu öğrencilere deneyimini anlattı

Tüyap, Kahramanmaraş’ta öğrenciler için kütüphane kurdu

Mardin'e 12.5 milyar liralık yatırım

Başkan İmamoğlu: Bu bana değil diye düşünülmesin... Adaleti mumla arıyoruz!

Bursa’da gençlere uygulamalı enerji tasarrufu eğitimi

Kocaeli İzmit Belediyesi, mantar dağıtımına devam ediyor

2024'ün en güzel fotoğrafları 'Yaay'da seçilecek

Bursa İnegöl'de öğrenciler karnelerini protokolden aldı

Bursa Osmangazi'de kreş öğrencilerinin karne heyecanı

Bursa Yıldırım'da ilk dönemi tamamlayan öğrencilerin heyecanına ortak oldu

‘İki Adalı’ya duygulandıran vefa