Yadigâr Genç’e Uluslararası En İyi Bilim İnsanı’ ödülü

Yadigâr Genç’e Uluslararası En İyi Bilim İnsanı’ ödülü

Yadigâr Genç’e Uluslararası En İyi Bilim İnsanı’ ödülü

Ödül konuşmasında kanser ile mücadele de en etkin rol oynayan doktorlar arsında gösterilmekten onur duyduğunu belirten Genç. 2025 yılında durumu olmayan 5 Türk çocuğuna kanser tedavisini tamamı ile kendi üstelenmek şartı ile yapacağını belirten başarılı doktor, konuşmasının ardından salondan alkış tufanına tutuldu.

Enver GÜLER / İSTANBUL (İGFA)  -  İstanbul, bilim dünyasının önemli isimlerinden birine ev sahipliği yaptı. Prof. Dr. Türkan Saylan Kongre Merkezi’nde düzenlenen kanser tedavisinde çığır açan çalışmalarıyla tanınan Yadigâr Genç’e takdim edildi. Genç, ödülü almanın gururunu yaşarken, bu ödülün bilimsel çalışmalarının uluslararası arenada takdir edilmesinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kanser tedavisinde yenilikçi yaklaşımların öncüsü olarak bilinen Genç, yaptığı konuşmada hastalara sunduğu modern tedavi seçeneklerinin altını çizdi. Konvansiyonel tedavilerin ötesine geçen ekibi, özellikle kemoterapiye alternatif olarak geliştirdikleri ‘onkolitik virüs terapisi’ ve ‘nanoteknoloji destekli fotodinamik lazer tedavisi’ gibi inovatif çözümlerle kanserle mücadelede önemli ilerlemeler kaydediyor. Genç, bu tedavi yöntemlerinin yalnızca klasik terapilere bağlı kalınmadan, daha kişisel ve hedefe yönelik bir savunma geliştirilmesine olanak sağladığını belirtti.

Genç’in en dikkat çekici çalışmaları arasında, hastaların kendi kanından üretilen ‘dendritik hücre kanser aşıları’ bulunuyor. Nobel ödüllü araştırmalara dayanan bu yaklaşım, kanser immünolojisinde devrim niteliğinde bir adım olarak kabul ediliyor. Genç ve ekibi, bu yöntemi daha da geliştirerek bilim dünyasında ses getiren sonuçlar elde etmeyi başardı.

Kanser tedavisini bir ‘hastalıkla savaştan öte, hücre düzeyinde stratejik bir müdahale sanatı olarak tanımlayan Genç, kemoterapiye başvurmadan sundukları bu alternatiflerin, kanser tedavisinin geleceğini şekillendirdiğini belirtti. Her ne kadar tüm süreçlerde tam başarı garantisi olmasa da, bilimsel ilerlemenin sabır ve yenilikle sürdüğünü vurguladı.

Daha önce de Dünya Sağlık Örgütü tarafından inovatif kanser tedavileri üzerine ödüllendirilen Genç, aldığı bu yeni ödülle bilime olan tutkusunu bir kez daha pekiştiriyor.

‘Bilimin ışığında insanlığa hizmet etmek en büyük onurumuz’, diyen Genç, bu yolculukta her geçen gün daha fazla insana umut vermekten gurur duyduğunu dile getirdi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Afra Gürlüler ve Özkan Kaya nişanlandı

Bakırköy’de afet farkındalık eğitimleri sürüyor

Neşet Ertaş Muğla’da anıldı

Evlenecek çiftler ilk darbeyi ekonomiden alıyor

Aort kapağını ameliyatsız değiştirmek mümkün!

Tarihi Yenişehir Panayırı 40 yıl sonra yeniden kuruluyor

Bursaspor ikinci iç saha maçını da kapalı gişe oynayacak

YASAV yeni sezona bu akşam merhaba diyecek

Sıfır Atık'ta 185 milyar TL ekonomiye geri kazandırıldı... 7. yıl sloganı belirlendi

2,9 milyar TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

İletişim'den 'Suriyelilere özel hastane' iddialarına açıklama

Başkan Yıldız Kaklıç’ta yol sözünü tuttu

Bakan Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı'nda konuştu

Adem Şahin, New Jersey'de 4. evre kanserle mücadele ediyor

2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu

Mudanya'da yarım bırakılan bahçe duvarı öğrenciler için tehlike oluşturuyor

Bursa'da Simge fırtınası esecek

Çayırova Belediyesi, Haremspor'a konuk olacak

Bursa medyasına İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğünden farkındalık eğitimi

Ekonomik 'güven' arttı!

Sağlıklı sonbahar için bağışıklığınızı güçlendirin