GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Yapay et iklime zararlı

Yapay et iklime zararlı

Yapay et iklime zararlı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün araştırmasına göre, küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 14,5'inden hayvancılığın sorumlu olduğunu ortaya koydu.

İSTANBUL (İGFA) - Faturanın hayvanlara kesilmesinin ardından laboratuvarda et üretimi endüstrisi hız kazandı. ABD ve İsrail firmaları başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki şirketler, bir laboratuvarda hayvan hücrelerinden yetiştirilen hamburgerleri ve diğer et ürünlerini pazara sunmak için aralıksız çalışıyor. Ancak laboratuvarda et üretiminin iklim değişikliğini hayvanlardan çok daha fazla etkileyeceği ortaya çıktı. 

HAYVANLARIN GAZI 12, KARBONDİOKSİT 1000 YIL KALIYOR

Dış Ticaret ve Enerji Hukuku Uzmanı, Gülel Hayvancılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Av. Abide Gülel, Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi: “Oxford araştırması, farklı sera gazlarının iklimi etkileme süresinde büyük bir fark olduğunu gösterdi. Sığır gübresi ve gazından salınan metan, kısa vadede daha tehlikelidir ancak hızla kaybolur. Yayılan ton başına metan, karbondioksitten çok daha büyük bir ısınma etkisine sahip. Metan atmosferde sadece 12 yıl kalırken, karbondioksit bin yıl boyunca orada kalmaya devam ediyor ve birikiyor. Sonuç olarak, araştırmacılar kültürlü et üretiminin küresel ısınmayı daha fazla artırabileceğini buldular.

HELAL Mİ HARAM MI?

Yapay et üreticileri Oxford araştırması karşısında sessizliğini koruyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) henüz onaylamadığı yapay etlerin beş ya da on yıl sonra soframıza gelmesi bekleniyor.  2030 yılına kadar 85 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen yapay et sektörünün önündeki diğer bir konu din. Yapay etlerin yenilip yenilemeyeceğine dini otoriteler karar verecek.”


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: yapay et iklime zararlı

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

1. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali Dolu Dolu Geçiyor

Seni Yazdık Kalbimize…

Büyükşehir Sakarya’yı yaza hazırlıyor

İETT'den eğitime destek

Bursa’da “Anadolu Mektebi öğrencilerinin dilinden Sezai Karakoç” paneli düzenlendi

Çayırova'da 'Küçük Köy’ün Büyük Kadınları'na büyük alkış

Bursa Büyükşehir üreticinin yanında

Konak Belediyesi Tiyatro Topluluğu İlk Oyunuyla Perdeyi Açtı

Ak Parti Şile mahalle ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor

Samet Aybaba Stuttgart’ta taraftarlarla buluştu... Almanya’da Samet Aybaba fırtınası

BAŞKAN KARA’DAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ZEYDAN KARALAR VE MUHİTTİN BÖCEK’TEN BAŞKAN KARA’YA ZİYARET

Karabük’te Öğrenciler Mobil Trafik Eğitim Tırında Trafik Kurallarını Öğrendi

Türkiye’nin küresel tarım ticareti güçleniyor

Sakaryalı atletizmciler Bursa’da şampiyon oldu

Bursa'da Rumeli lezzetlerine büyük ilgi

Konak Belediyesi Kültürel Mirasa Sahip Çıkıyor

Akdeniz Belediyeler Birliği'nde Merkezefendi'nin Başarısına İki Ödül

Düzce'de trafik kazası: 2 yaralı

Sakarya’da Söğütlü’ye yeni yaşam alanı müjdesi!

“Dünyanın Eski Zamanlarında” çocuk oyunu minik seyircilerle buluşuyor!