"Yasadışı ticaretle mücadelede işbirliği şart"

"Yasadışı ticaretle mücadelede işbirliği şart"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yasadışı Ticaretle Mücadele Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Yasa dışı ekonomiyle mücadele toplumun tamamını ilgilendirdiği için kamu kurumlarımız, iş dünyamız ve akademisyenlerin etkin iş birliği gerekmektedir." dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
"Yasa Dışı Ticaretle Mücadelenin Önemi Konferansı'nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yasa dışı ekonomiyle mücadelenin kalkınmanın odak noktası olduğunu vurgularken, "Toplumun tamamını ilgilendirdiği için de, kamu kurumlarımız, iş dünyamız ve akademisyenlerin etkin işbirliği gerekmektedir. Yasa dışı ticaret, kapsamlı bir sorundur. En başta kaçakçılıktır, marka-patent ihlalidir, vergi kaçırmaktır. Ülkeleri, kamu maliyesini ve adil rekabet ortamını  bozmaktadır. Halk sağlığına ve toplum güvenliğine de tehdit oluşturmaktadır. Faaliyetlerini yasal zeminde sürdüren  sektörler ve ticaret erbabı açısından da haksız rekabet ortamı oluşturmaktadır.Yasa dışı ticaret nedeniyle yaşanan gelir kaybı tahmin edildiğinden de fazladır. Sadece buradaki 4 sektörden kaynaklı vergi geliri kaybı 50 milyar TL’yi geçmektedir. Bu da 2021 yılı ÖTV gelirlerinin neredeyse 4’te 1’ine denk gelmektedir. Yani, yasa dışı ticaret, kamu gelirlerinde çok önemli bir kayba neden olmaktadır" dedi.

İş dünyası için en önemli unsurun, aynı şartlarda rekabet edebilmek olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ancak kayıt dışı kalan şirketler, işini dürüst yapan şirketlerimizin rekabet gücünü önemli ölçüde azaltmaktadır. Bununla birlikte Türkiye; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kayıtlı ekonomiye geçişte çok önemli mesafe kat etmiştir. Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş tarafından son zamanlarda alınan tedbirlerlerle birlikte, İçişleri Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımız ve kolluk kuvvetlerimiz topyekun bir mücadele halindedir. Dijitalleşen süreçler, bir yandan verimliliğimizi artırırken, diğer yandan kayıt dışı şirketleri farklı metotlar geliştirmeye yönlendirmektedir. Bu nedenle mevzuat düzenlemelerini teknolojik gelişmelerle harmanlamalıdır" diye konuştu.
 


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Tunceli ve Ovacık belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı

Özellikle gençler maskeli depresyona karşı iyi gözlemlenmeli!

İletişim'den 'Analogdan Dijitale Fotoğrafın Yolculuğu'

Prof. Dr. Özdağ: Aynı desteği İmamoğlu'na da vereceğiz

Manisa'da toprak sağlığına uluslararası proje

İstanbul Şile'deki kayıp balıkçıdan 8 gün sonra acı haber

Edirne Keşan'ın 2025 bütçesi belli oldu

Bilecik Pazaryeri'ndeki sürücüler dikkat! Yasak 23 Kasım'da başlıyor

Hatay'dan Konya'ya 'Fahri Doktora'

Çorlu'da silahlı saldırıda hayatını kaybetti! Teknik Direktör Ersin Aka öldürüldü

Sakarya SASKİ'den 'sarı' teyakkuz

Başkan Güzel’den Yerel Basın ile iş birliği sözü

112 milyon TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Bursa Mustafakemalpaşa'da çocuklara yeni park

KENTSEL DÖNÜŞÜM TOKİ MARİFETİYLE YAPILACAK…

İkonik Kal-e Dijital Maskot Yarışması Sonuçlandı

Malatya Büyükşehir'den 24 Kasım programı

MUTTAŞ'tan Başkan Aras'a ziyaret

Çetin Ay “Adalet Diz Çökerse, Devlet Yıkılır!”

YUNUSEMRE PERSONELİNE GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

İBB, VEKTÖRLERLE MÜCADELEDE ORTAK AKIL OLUŞTURUYOR