Yaşlı bireyler kendi günlerinde doyasıya eğlendi

Yaşlı bireyler kendi günlerinde doyasıya eğlendi

Yaşlı bireyler kendi günlerinde doyasıya eğlendi

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün düzenlediği programda yaşlı bireyler gönüllerince eğlendi

KOCAELİ (İGFA) - Yaşlı dostu İzmit Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde program düzenledi. Sanatçı Yasin Koçman’ın türkülerini seslendirdiği programa farklı bölgelerden birçok yaşlı vatandaş katıldı. Gönüllerince eğlenen vatandaşları İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci de yalnız bırakmadı. 

DÖRT ŞUBEMİZ VAR

Programda konuşan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, “İzmit Belediyesi olarak Asırlık Çınar Evlerinin dört tane şubesini açtık. 50 yaş üstü bireylerimize hizmet sunuyoruz. Burada hedefimiz 50 yaş üstü bireylerimizin fiziksel, sosyal yönden dirilik hallerini koruyup yaşlılık hallerini kaliteli halde geçirmesini sağlamak. 

“HEDEFİMİZ SAYIYI ARTTIRMAK”

Çeşitli aktivelere yapıyoruz. Haftalık olarak planlamar yapıyoruz. Her çınar evimizde iş uğraşı teknikerimiz mevcuttur. Günlük planlarımızı buraya katılacak olan vatandaşlarımıza SMS yolu ile bildiriyoruz. Bugüne kadar aldığımız geri dönüşler olumlu. Daha fazla Asırlık Çınar Evi talebimiz var. İlerleyen süreçte Asırlık Çınar Evlerimizi arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

“500’E YAKIN ÜYEMİZ VAR”

İş ve Uğraşı Terapisti Derya İbgin, “Asırlık Çınar Evinin 4 şubesinde 500’e yakın kayıtlı üyemiz ile hizmet veriyoruz. Haftanın 5 günü her gün farklı bir aktivite yapıyoruz. Her gün kültürel, sosyal, fiziksel etkinlikler farklı faaliyetler oluşturmaya çalışıyoruz. Bunların dışında da sabah sporları yapıp egzersizler oluşturuyoruz” dedi.

“İYİ Kİ BURAYA GELDİM”

Asırlık Çınar Evi sakini Kamile Tijen Özistek, “55 yaşındayım. Yaşlı olmaktan gurur duyuyorum. İyi ki buraya geldim. İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım’a sonsuz teşekkür ediyorum. Geçen sene annemi kaybetmiştim. O süreçte eve kapanmıştım. Ardından Asırlık Çınar Evi’nin reklamını görüp buraya geldim. Burası bana çok iyi geldi. Sorunlarımın bittiğinin farkına varmak çok güzel bir şey.

“SOSYALLEŞME İMKANI BULUYORUZ”

Asırlık Çınar Evi’nden hizmet alan Meral İspirli ise, “Burası bize açıldığından beri çok memnunum. Sosyalleşme imkanı buluyoruz. Benim için hem terapi oldu hem de güzel arkadaşlıklar edindim. İyi ki buradayım. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Program oyun havası ve Asırlık Çınar Evi üyelerinin Müdür Kahveci’ye hediye takdimi ile devam etti.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Manisa Ahmetlili kadınlarından şehrin tarihi mekanlarına ziyaret

Tofaş'ın FIBA Europe Cup biletleri satışta

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

'Maziden Atiye Ahlat' gençlere ufuk açacak

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

Sakarya yeni arterde bisiklet yolu da tamamlandı

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Dilovası'ndan 4 Ekim farkındalığı

TALEP PATLAMASI OLDU! SAVAŞTAN KAÇANLAR İŞTEYİM.COM’A BAŞVURUYOR

Bursa’da trafik düzenlemesi

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

Bursa'da üniversite sanayi iş birliğine yeni adım

Başkan Aydın: “Can dostlarımızı 365 gün düşünmemiz lazım”

Muğla'nın suyu anlık olarak izleniyor

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği