Az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençlere okuldan işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sunmayı hedefleyen İlk Fırsat Programı’na, altıncı yılında 80 şehirdeki 118 farklı devlet üniversitesinden 3 bin 844 genç başvurdu.
İSTANBUL (İGFA) - Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal’in, işverenler tarafından az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun diplomalı genç işsizliğine çözüm modeli oluşturmak ve gençlere okuldan işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sunmak amacıyla 2016 yılından beri hayata geçirdiği İlk Fırsat Programı’na ilgi her geçen yıl artıyor.
İlk Fırsat Programı gençlere, sivil toplum kuruluşlarında (STK) özel sektörde de karşılığı olan kurumsal iletişim, finans ve muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak geliştirme/iş geliştirme gibi birimlerinde iş deneyimi sunuyor. Program kapsamında sivil toplum kuruluşlarında 12 ay boyunca tam zamanlı ve maaşlı olarak çalışarak ilk iş deneyimlerini kazanan program katılımcılarının maaşları, Esas Holding ile İlk Fırsat Programı’nın vizyonunu paylaşarak gençlere destek olmak isteyen kurumlar tarafından karşılanıyor.
2021’de 6. dönemi başlayan İlk Fırsat Programı, 5 yılda 150 gencin Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında iş deneyimi kazanmalarını sağlarken, toplumsal fayda yaratan STK’ların nitelikli genç iş gücünden faydalanmalarına destek oldu. İlk Fırsat katılımcılarının program bitmeden iş teklifi alma oranı yüzde 82 olurken, 6 ay sonundaki istihdam oranı ise yüzde 100 oldu.
Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı, kolektif etkinin gücüne inanarak, her yıl sayıları artan kurumsal destekçilerimizle birlikte daha fazla gence ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Ekosistemimizdeki değerli paydaşlarla birlikte ülkemizin yarınları olan gençlerimize okuldan işe geçişte fırsat eşitliği sunacak iyileştirmeleri sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz