Yenişehir'de Hayvan Bakım Evi Projesi için bürokratik süreç sürüyor

Yenişehir

Yenişehir'de Hayvan Bakım Evi Projesi için bürokratik süreç sürüyor

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçeye kazandırılacak Hayvan Bakım Evi Projesi ile ilgili açıklama yaparak, “Bu bir bürokratik süreç ve bizler de işin takipçisi olarak olabildiğince bu süreci hızlı yürütmeye çalışıyoruz” dedi.

BURSA (İGFA) -  Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçeye kazandırılacak olan hayvan barınağı ile ilgili açıklamada bulundu. Göreve geldikleri günden bu yana Yenişehir Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği başta olmak üzere kentin tüm dinamikleriyle birlikte ortak akıl çerçevesinde çalışma yaptıklarını vurgulayan Başkan Özel, önceki yönetim tarafından hayvan barınağı için belirlenen alanın yakınlarında imar planında okulun yer alması ve sanayi alanı içinde kalması nedeniyle iptal olduğunu hatırlattı.

Bugüne kadar, birkaç farklı yerde incelemelerde bulunduklarını söyleyen Başkan Ercan Özel, hayvan barınaklarının Milli Parklar kontrolünde olması gerektiğini aktararak, “Birkaç farklı yer inceledi ve bir noktada mutabık kalındı. Arazi Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden onay aldı. Milli Emlak’tan da onay aldı. Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’nün onayına sunuldu fakat bölgenin incelenmesi için tekrar geri gönderildi. Milli Emlak’taki yetkililer araziyi tekrar inceleyerek tekrar onaya sunacaklar. Ardından ilgili bakanlıkların onayına sunulacak” dedi.

Bürokratik sürecin işlediğini aktaran Başkan Özel, “Bizler bu sürecin takipçisi olarak olabildiğince süreci hızlı yürütmeye çalışıyoruz. Bir yandan da belediyemiz bünyesinde görev yapan mimarlarımız da yasanın ön gördüğü şekilde ve özelliklerde Hayvan Bakım Evi projesi için çizim çalışmalarını yapıyorlar. Gerekli tüm izinler alındığı takdirde Hayvan Bakım Evi Projesi’nin yapımına bu yıl içerisinde başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Ercan Özel, Yenişehir’deki sokak hayvanlarının yoğunluğunun farkında olduklarını dile getirerek, aslında bu sadece Yenişehir’in değil, hemen hemen tüm ilçelerin ortak sorunu olduğunu sözlerine ekledi. 


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Bakan Kurum Adıyaman'da dedikodulara noktayı koydu

Manisa'da tarihi Muradiye Mezarlığı’na sahip çıktı

Bursa Osmangazi günü bayram havasında kutladı

Sakarya yeni arterde bisiklet yolu da tamamlandı

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Dilovası'ndan 4 Ekim farkındalığı

TALEP PATLAMASI OLDU! SAVAŞTAN KAÇANLAR İŞTEYİM.COM’A BAŞVURUYOR

Bursa’da trafik düzenlemesi

Düzce'de tehlikeli yolculuğa ceza! Mavi terlik fark ettirdi!

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

Bursa'da üniversite sanayi iş birliğine yeni adım

Başkan Aydın: “Can dostlarımızı 365 gün düşünmemiz lazım”

Muğla'nın suyu anlık olarak izleniyor

Pençe Kilit'te teröristlerin çok sayıda mühimmatına el konuldu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği

Çayırovaspor’dan Başkan Çiftçi’ye ziyaret

Yaşlı bireyler kendi günlerinde doyasıya eğlendi

"Künhü'l-Ahbar" adlı eserin tanıtımı yapıldı

Kocaeli'deki bu hizmet Avrupa’da yok

Bursa'da yangın! 20 araçla müdahale edildi

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten "Anne Sütü"ne destek