Trafik sıkışıklığı çoğu sürücünün sorunlarının başında geliyor. Bir çok büyükşehirde trafik sıkışıklığı büyük zararlara yol açıyor. Trafik sıkışıklığı ile ilgili Güvenli Sürüş Uzmanı Tolga Abacı çeşitli açıklamalarda bulundu.
İZMİR (İGFA)- Trafik sıkışıklığını sürücü hataları açısından değerlendirmenin çözümde önemli etken oluşturacağını söyleyen Abacı, cep telefonu kullanımı, hatalı şerit değiştirme, hatalı park ve agresif sürücüler nedeniyle sıkışıklığın iyice arttığını vurguladı. Güvenli Sürüş Uzmanı Tolga Abacı; "Trafik sıkışıklığı nedeniyle yaktığımız yakıtın ülke ekonomisine zararı çok büyük. Trafik sıkışıklığında kaybettiğimiz zamanın dünya genelinde yılda en az 12 gün olduğu açıklandı" dedi.
KEYFİ ŞERİT DEĞİŞTİRME
Abacı, "En büyük nedenlerin başında agresif sürücülerin çok fazla şerit değiştirmesi geliyor. Örneğin en sağ şeritte seyir halindesiniz, sol şeride geçtiğinizde sol şeritteki araç saatte 50 km hızla geliyorsa durmak zorunda kalıyor. Ardı arkasına yüzlerce araç artık duruyor. Böylece trafiğin durma sebebi bir araç sürücüsünün keyfi şerit değiştirmesi olarak karşımıza çıkıyor.
Bir başka sürücü problemimiz ise ışıklarda beklerken cep telefonu ile geçirilen zamanı fark etmemek. Yeşil ışık yandığında bir sürücünün 2 saniye gecikmesi ciddi bir trafik yoğunluğu oluşturuyor. Agresif sürücülerin açtığı maddi hasarlı kazalar yine trafik akışını olumsuz etkiliyor. Alınan önlemlerin yetersizliği ve kaza yerinde geçirilen zaman trafik sıkışıyor" dedi.
HATALI PARK ETMİŞ ARAÇLAR, SERVİSLER, TAKSİLER, MİNİBÜSLER
"Hatalı duraklamış ya da park etmiş araçlar geçiş alanları daraltmakta ve trafik yoğunluğu oluşturmaktadır. Bu da bizim ülke olarak en büyük trafik yoğunluk nedenlerimizden biridir. Öte yandan özellikle servisler, taksiler , minibüslerin de yolcu indirme-bindirme işlemlerinde uygun alan ya da duraklar hariç herhangi yerleri seçmeleri sebebiyle trafik akışını olumsuz etkilemektedir" diyen Abacı, çözüm olarak sürücülerin sürüş esnasında herkesin hakkına saygı duymalarını ve empati yapmalarını istedi .
ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz