Zamana yenik düşmeyen sanat... Kurşun içeren seramik ürünlerine dikkat!

Zamana yenik düşmeyen sanat... Kurşun içeren seramik ürünlerine dikkat!

Zamana yenik düşmeyen sanat... Kurşun içeren seramik ürünlerine dikkat!

Seramik sanatı geçmişten günümüze devam eden bir sanat. Zamana yenik düşmeyen seramik ürünler, modern dünyada da kullanılmaya devam ediliyor. Peki nedir bu seramik sanatı? Yapımı kaç aşamadan oluşuyor?

Esmanur GÜLBAHAR - Musa YEŞİLDAĞ - Herkes Duysun / BURSA (İGFA) -Seramik yapımına dair Herkes Duysun’a açıklamalarda bulunan seramik Sanatçısı Gülcan Karagöz, seramik yapımının şekil verme, kurutma ve pişirme olmak üzere üç aşamadan oluştuğunu belirtti.

Seramik sanatının hiç kolay bir iş olmadığının altını çizen Seramik Sanatçısı Gülcan Karagöz, “Zor aşamalardan geçerek yapılan bir sanat. Çamur halini sofranızda, içinde yiyecek ve içecekle kullanabileceğiniz bir objeye çeviriyoruz. Sancılı, zor ama bir o kadar da keyifli bir süreci var. Aslında üç aşamadan oluşuyor diyebiliriz. Çamur halinde bir şekillendirme işlemi yapıyoruz. Sonra onun kurumasını bekliyoruz ve rötuşluyoruz. Ardından içindeki öz suyunu attığından emin olduktan sonra fırınlayıp pişiriyoruz. Bu son aşama değil, şeklinin ortaya çıkmış halidir. Sonra onu makyajlıyoruz. İstediğimiz renkte biraz daha süslüyoruz.” dedi.

https://youtu.be/rnlqn1IxBTY

“GIDADA KULLANILACAK ÜRÜNLERDE KURŞUN OLMAMALI”

Yiyecek ve içecek sektöründe kullanılan seramik ürünlerin içinde kurşun olmaması gerektiğine dikkat çeken Karagöz, “Seramik ürünleri en çok yiyecek ve içecek sektöründe tercih ediyoruz. Dekoratif olabilir, fayans gibi süs olarak da kullanabilirsiniz. Sağlığa uygun şekilde olmasını önemsiyoruz. Tabaklar, fincanlar ve küçücük sosluklar gibi birçok şekilde üretebiliyoruz. Sağlıklı seramik görünüşte anlaşılmıyor. İçlerine kurşun koyarak yapılanlar var, bunları tüketicinin anlaması pek mümkün değil. Yalnızca üretici anlıyor ve birçok testten geçiyor, denetleme yapılıyor. Sektördeki çok kişi buna dikkat ediyor. Dekoratif olarak yapılanlarda kurşun kullanıyoruz.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

ulusalbasinajansi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılaı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre Ulusal Basın Ajansı'.com'un yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz

Büyükşehir Belediyesi Yol Ağını Genişletmeyi Sürdürüyor

Kocaeli'nden mazgal ve menfez temizliği

Bursa Yenişehir'de kaçak yapıya taviz yok

Muğlalı çocuklardan Başkan Aras'a mektup

İstanbul Maratonu'ndan New York'a vize

CHP Kemer Kadın Kollarından Başkan Vekiline ziyaret

Adalar Müzesi’nden yeni sergi

Başkanımız Sn. Ali ŞAHİN'İN Öğretmenler Günü Kutlandı

Kocaeli'nde öğretmenlere yüzde 50 teleferik indrimi

Hatay'ın kalbi ayağa kaldırılıyor! Tarihi Uzun Çarşı'da depremin izleri siliniyor

İstanbul Beylikdüzü'nden Taksim'e sanat yolculuğu

Tutuklanan Mahruki'ye BTP'den mesaj ve ziyaretli destek

Mardin'de "Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri" Toplantısı

Mardin Artuklu Zabıtası denetimleri sürdürüyor

MUDANYALI ÖĞRETMENLER BOWLİNG TURNUVASINDA MÜCADELE ETTİ

Sakarya esnafın yanında

Devlet son kontrolle gelir kaybını önledi!

HALİLİYE BELEDİYESİ, GÜÇLÜ TEMİZLİK KADROSU İLE TAM NOT ALDI

Başkan Öztaş’tan TKDK Müdürü Özdemir’e Ziyaret

FAO'dan Türkiye'ye 4. kez 'tam uyum' ödülü

Ege Denizi 3,9 büyüklüğünde sallandı